Yol yapımı için 100 yıllık çınar ağaçları kurban ediliyor

Yol yapımı için 100 yıllık çınar ağaçları kurban ediliyor

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi 14. Yönetim Kurulu 100 yıllık çınar ağaçları ile ilgili açıklamada bulundu.

Yapılan açıklamada şu cümlelere yer verildi;

"Türkiye’nin en önemli tarımsal gıda üretim merkezlerinden biri Küçük Menderes Havzası’dır 

Yarım milyonu aşan nüfusu ile bütün Türkiye’ye dönük tarımsal üretim yapılan Küçük Menderes Havzası’nda susuzluk bir bütün olarak tarımsal üretimin geleceğini tehdit etmektedir. Bu nedenle havzanın ağaç varlıkları ve diğer doğal rezervleri tarımsal üretiminin sürdürülebilmesi için can alıcı öneme sahiptir.

 Bugün bizlere ulaşan bilgiye göre Ödemiş / Yeniköy mevkiinde yapılmakta olan yol çalışması sebebiyle, alanda bulunan yol ağaçlarının kesildiğini üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Her şey gözümüzün önünde olup bitiyor. Havzadaki su ve ağaç varlığı giderek azalıyor. Bu durumda, üstelik koruma altına alınmış, İBB tarafından onarımı ve bakımı yapılmış asırlık çınarların heba edilmesine sessiz kalmayacağız. Havzadaki yüz yılı aşmış ağaç varlıklarının tümünün tek tek tespit ederek koruma altına alınması için başlatacağımız çalışma için havzadaki bütün yerel yönetimleri bu sorumluluğu paylaşmaya davet ediyoruz.!

Bu duyuru aynı zamanda Ödemiş-Beydağ-Tire-Torbalı-Kiraz-Selçuk-Bayındır belediyelerine ve bütün mahalle muhtarlarını çağrımızdır. Bizler TMMOB Peyzaj Mimarları Odası İzmir Şubesi olarak, ülkemizdeki bütün doğal ve tarihi rezerv sayılabilecek unsurların sürdürülebilir kılınması ve gelecek nesillere aktarılabilmesi için girişimlerimize devam edeceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.