Yorgancılar'dan EBSO üyesi sanayicilere çağrı

Yorgancılar'dan EBSO üyesi sanayicilere çağrı

“İstihdam Seferberliği 2019”dan siz de faydalanın

Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla başlatılan 2019 istihdam seferberliği kapsamında sunulan desteklerden İzmirli sanayicilerin de yararlanmaları çağrısında bulundu.

Küresel ticarette ve büyümede daralmanın beklendiği 2019 yılında ülkemizin de 2018 yılından aldığı mirasla zor bir dönemden geçtiğini belirten Yorgancılar, özellikle de üreten kesim olarak sanayicilerin bunu birebir yaşayarak deneyimlediğini ifade etti.

Ender Yorgancılar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ekonomiden sorumlu Bakanlar, Oda ve Borsa başkanları ile TOBB Sektör Meclisi Başkanlarının katılımıyla 21 Ocak günü TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen TOBB Türkiye Ekonomi Şurası’nda “Burası Türkiye Burada İş Var” sloganıyla İstihdam Seferberliği 2019 kampanyasının başlatıldığını hatırlattı. Kampanyaya istinaden; Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ile yoğun bir çalışma gerçekleştirerek istihdam teşviklerine ilişkin önerilerini hazırladığını belirten Yorgancılar, “Pek çoğunun kabul gördüğü bu teşvik konuları Torba Kanuna eklendi ve TBMM’den hızla geçirilerek Resmi Gazete’de yayımlanmasıyla yürürlüğe girdi. Çok önemli bir süreçte başlatılan bu kampanya 8 farklı destekle hem toplumsal hem de ekonomik açıdan önemli bir katkı sunuyor” dedi.

Bu imkanlardan yararlanın

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile sunulan destekler hakkında şu bilgileri verdi:

“İşverenlerimizin Nisan ayı sonuna kadar sağlayacağı her ilave istihdam için 3 ay boyunca prim ve vergilerin yanı sıra ücreti de devlet karşılayacak. Yani, 2 bin 21 TL ücret ve 1113 TL sigorta ve vergiler olmak üzere 3 bin 134 TL devlet tarafından karşılanacak. İşverene maliyeti sıfır. İzleyen 9 ayda da istihdam şartı ile prim ve vergiler devlet tarafından karşılanacak. İşveren, sadece çalışan kişinin ücretini ödeyecek.

İş alınacak kişi kadın, genç ve engelli ise 9 aylık süre 15 aya kadar uzamış olacak. Yine imalat sanayi ve bilişim sektöründe aylık 1113 TL olan prim ve vergi teşviki 2 bin 712 TL olarak verilecek.

Firmalarımızın bu desteklerden yararlanması için 2018 yılındaki ortalama istihdamının üzerinde işçi alması İş arayan arkadaşlarımızın da İŞKUR’a kayıtlı işsiz olması gerekiyor.

Ayrıca, faaliyetlerini yürütmede sıkıntı yaşayan işyerleri için; çalışanlarının maaşı 3 ay boyunca Kısa Çalışma Ödeneği kapsamında İşsizlik Sigortası Fonu’ndan ödeniyor.”

Türkiye’nin geleceğine yatırım

2017 yılındaki istihdam seferberliğinde kamu ve özel sektör el ele vererek 1.5 milyon ilave istihdam sağlandığını vurgulayan Ender Yorgancılar, “Birliktelik içerisinde çözülmeyecek, konu, aşılmayacak sorun yoktur. Hem ülkemizin, hem de toplumumuzun geleceğine yatırım yaparak, kazanan siz olun.

‘Burada iş var, Burada aş var, Burada gelecek var’ diyen, her ilde en çok istihdam sağlayan firmanın aylık tespitinin yapılarak kutlanacağı söz konusu desteklerden faydalanılmasını, Odamızda gerçekleştirilecek bilgilendirme toplantılarına üyelerimizin katılımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

İzmirli sanayicilere mektup

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar, Oda üyesi sanayicilere mektup göndererek, İstihdam Seferberliği 2019 kampanyası ile iş dünyasına sunulan destek ve imkanları da ana başlıklarıyla şöyle sıraladı:

  • Yeni İstihdama Ücret Desteği (3 ay) (Mayıs 2019’a kadar)

  • Kısa Çalışma Ödeneği

  • Asgari Ücret Desteği

  • Düzenli Ödemeye Devamlı Destek

  • Yeni İstihdamın SGK Primine, Vergisine Destek (en az 12 ay)

  • Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği

  • Kalkınmaya İlave Destek

  • İhtiyacınıza Uygun, Nitelikli İşgücü Eğitimine Tam Destek

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.