Yörük Şöleni Menderes’te başlıyor

Yörük Şöleni Menderes’te başlıyor

Menderes Belediyesi’nin, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla düzenleyeceği Menderes Yörük Şöleni 29 Eylül Pazar günü Tekeli meydanında gerçekleşecek. Yörük kültürünün en güzel örneklerinin yer alacağı etkinlik tüm gün sürecek.

Yörük göçü kortejiyle başlayacak etkinlikler gelin alma töreniyle devam edecek. 13 halk dansları ekibinin halk oyunları gösterilerini sunacağı şölende sanatçılar Fevzi Önder, Alim Toker ve Neslihan Ören de Türk halk müziği şarkılarıyla şölene renk katacaklar. Keşkek ve pilav ikramının yanı sıra çeşitli ikramların da yapılacağı, yağlık (poşu) hediye edileceği etkinlik renkli görüntülere sahne olacak.

img-20150211-wa0002.jpg

Herkes davetli

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, yörük kültürüne sahip çıktıklarını belirterek, “ Yörüklük kültürümüzün bir parçası. Menderes’imiz de yörük kültürüne sahip çıkıyor, gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda İzmir Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte Menderes Yörük Şenliğimizi Tekeli mahallemizde gerçekleştireceğiz. Pazar günü gün boyu düzenleyeceğimiz etkinliklerimize tüm halkımız davetlidir” dedi.

yoruk-s..jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.