YouTube'dan flaş yasaklama! Çocukların iyiliği için...

YouTube'dan flaş yasaklama! Çocukların iyiliği için...

YouTube, son zamanlarda kritik virajlardan geçiyor.

Günümüzde, yetişkinler kadar çocukların da ilgi gösterdiği YouTube, son zamanlarda kritik virajlardan geçiyor. Zira YouTube, dört gün önce Federal Ticaret Komisyonu ile ortak hareket ederek çocukları hedefleyen reklam içeriklerini ortadan kaldırma kararı almıştı. Video paylaşım mecrası için sırada çocukları rahatsız eden videoları yayımlayanların kanallarını yasaklamak var. Eleştirilere dikkate alan yönetim, şiddet içeren ve çocukları rahatsız eden videoların çocuklara izletilmemesi konusunda kararlı bir duruş sergiliyor.

YouTube çocuk videoları konusunda kesin karar verdi

Kendi internet sitesi üzerinden “Çocuk güvenliği politikalarımızı genişletiyoruz” başlıklı bir yazı paylaşan Google, özet olarak, bu konudaki yeni stratejisini şöyle anlattı: “Video başlığında, video açıklamasında ve / veya etiketlerde; küçük çocukları ve aileleri açıkça hedef alan, yetişkinlere özel veya vahşi görüntüler içeren içeriklere artık izin verilmeyecek.

Bu kurala bir örnek veren video paylaşım sitesinin örneği şu şekilde: “Başlığında “çocuklar için” ibaresini geçiren aile dostu çizgi filmlerin uygunsuz sahneler barındırması buna bir örnektir. Bize göre uygunsuz olan sahnelerden biri, böyle bir çizgi filmde bir kişiye iğne enjekte edilmesinin gösterilmesidir.”

Google ile ortak çalışan platform, buna ek olarak, yeni bir içerik sınıfı oluşturuyor. İlgili içerik sınıfı, yaş kısıtlaması sistemi ile çalışacak. Buradan hareketle izleyicilerin sınır koyulan videoları izleyebilmek adına belirli bir yaşın üzerinde olduklarını onaylamaları gerekecek. Sistemin detayları henüz belli değil.

Açık bir şekilde yetişkinleri hedef alan, kaba dil ve / veya şiddet görüntülerini kullanan çizgi filmler de olacak. Son olarak, bundan böyle, kasıtlı bir şekilde kurallara uymayan ve çocukları rahatsız eden kişilerin kanalları, yasaklanacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.