YouTube'ta yeni dönem başladı!

YouTube'ta yeni dönem başladı!

Popüler video paylaşma platformu, içerik üretenlere yöneltilen soruları bulmalarını ve yapılan yorumları abone sayısına göre ayırmalarını kolaylaştırmak için yorum bölümünde güncellenmiş bir filtreleme sistemi başlattı.

YouTube, içerik üreticilerinin videolarına gelen yorumları yönetmeleri için yorumlar kısmında yeni düzenlemeye gidiyor. Bu hamle kapsamında abone sayısı ile arama yapabilme devrine geçiliyor. YouTube yorum arama adımlarını da kolaylaştırıyor. Böylelikle yapılan yorumları filtrelemek de mümkün oluyor. Bu sistem üzerinde bir süredir çalışan platform, yeni yayınladığı bir blog yazısında YouTube yorum filtreleme sisteminin detaylarını açıkladı.

YouTube yorum arama sistemi için çok çalışıyor

Daha iyi bir arama sistemini amaçlayan YouTube, kullanıcı deneyimini yorumlar kısmında geliştirmek için yorumlara yeni filtreleme seçenekleri sunuyor. Bu seçenekler ise, yanıt durumu, soru içeriyor mu, abone sayısı, abonelik durumu ve yorum yapan kişinin abone olup olmadığını değerlendiren birkaç başlığı içeriyor.

Görüldüğü gibi YouTube şu an için yerinde bir filtre sistemine sahip diyebiliriz. Ancak yine de çok güçlü değil. Daha önce YouTube’un denediği, anahtar kelime aramasıyla yorum bulma yöntemi bir hayal kırıklığı ile sonuçlandı. Anahtar kelime arama fikrinde başarılı olamayan platform, artık daha tedbirli adımlar atıyor. YouTube’un yorumlar kısmında arama yapmak hala zor ancak şirket filtreleme sistemine birkaç seçenek daha eklemeyi düşünüyor.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.