Yücel: Hesabı seçim sandığında soracağız

Yücel: Hesabı seçim sandığında soracağız

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Başkanlığı aralıksız sürdürdüğü saha çalışmaları kapsamında Balçova’da sahaya indi.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve altı ayrı gruptan oluşan heyetler, ilçenin tüm mahallelerinde esnaf, STK ve vatandaş ziyaretleri gerçekleştirdi. Yücel’e, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya’da eşlik ederken, çalışmalar kapsamında STK ve Oda başkanları ve muhtarlarla da bir buluşma gerçekleştirildi.

photo-2022-10-07-14-54-59.jpg

Esnafınd ar boğazda olduğunu dile getiren İl Başkanı Yücel “Balçova’da bir kez daha gördük ki esnaf ne yaptığı işin maliyetini kurtarabiliyor ne de kar ediyor. Esnaf dükkan kirasını aşan elektrik faturaları yüzünden kepenk kapatırken, birileri halkın faturasını ödediği sarayında ışıl ışıl oturuyor. Bu haramdır, bu kul hakkıdır” dedi. Yücel, gerçekleştirilen STK buluşması ve yapılan esnaf ziyaretleri sonrası, şu açıklamalarda bulundu; "Türkiye’de vatandaşın ve Akp iktidarının gündemleri çok farklı. 20 yıllık Akp iktidarının sonunda esnaf dertli, çiftçi dertli, gençler işsiz ve umutsuz, emekli açlık sınırının altında yaşıyor, doktorlar haklarını alamıyor, yargıya güven sarsılmış, adalet sistemi bozulmuş, gelir adaletsizliği almış başını gitmişken, enflasyon yüzde 200’lere dayanmışken, iktidar hala büyüyen Türkiye hikayesi anlatıyor. Memleketin bunca sorunuyla ilgili tek bir kalıcı çözümü olmayan iktidar, sırf kutuplaşma yaratmak, gündem değiştirmek için İzmir büyükşehir belediye başkanımıza durup dururken soruşturmalar açıyor. Amaçları belli. Kendilerinin batırdığı ekonomiye rağmen halka hizmet için çırpınan, hazineden daha düşük faizle borçlanan, İzmir’de büyük yatırımlara kendi imkanlarıyla imza atan CHP’li büyükşehir belediyesini ve Tunç Soyer’i karalamak, gözden düşürmek istiyorlar. Ama farkında değiller ki, tüm zorluklara rağmen hizmet üretenler ve halkı düşünenler değil, faturalarını halka ödettikleri ışıl ışıl saraylarda oturanlar, elektrik faturası kirasını geçen esnafı yalnız bırakanlar, vatandaş açlıkla mücadele ederken kendileri üçer beşer maaş alıp kul hakkı yiyenler gözden düşer. Balçova’da ziyaret ettiğimiz her esnafımız elektrik faturaları ve fahiş zamlardan bıkmış, usanmış. Bir yanda, dayanacak gücü kalmadığı için kepenk kapatmak üzere olan esnaf, diğer yanda elini esnafın vatandaşın cebinden çıkarmayan bir iktidar. Kendi şaşalı hayatının faturasını vatandaşa ödetmek haramdır, kul hakkıdır. Hiç kimse merak etmesin, bu milletin hakkını yiyenlerden bunun hesabını seçim sandığında soracağız" diye konuştu.

309165999-5549334268464912-4424006132139080220-n.jpg

"OY KAYGISIYLA DEĞİL..."

Balçova saha çalışması kapsamında, yapımı Balçova belediyesi tarafından tamamlanan Balçova Cemevini ve Alevi Bektaşi Derneğini ziyaret eden CHP İzmir il başkanı Deniz Yücel, Alevi vatandaşların ibadet özgürlüğü önündeki engellerin CHP’li belediyeler tarafından, oy kaygısıyla değil, inanç ve ibadet özgürlüğünün sağlanması için kaldırıldığını ifade ederek “Balçova’da da ihtiyaç duyulan Cemevi, belediyemiz tarafından tamamlanarak ibadete açılmış ve alevi vatandaşlarımızın hizmetine sunulmuştur. Bu önemli hizmet için belediye başkanımız Fatma Çalkaya’ya bir kez daha teşekkür ediyorum. Yıllardır Alevi vatandaşlarımızın sorunlarını görmezden gelen, onları inançları üzerinden ötekileştirmeye çalışanlar, seçim yaklaştıkça başka bir kimliğe bürünmeye başladılar. İnşallah bu kez samimidirler de, yıllarca yaptıkları ayrımcılığa, çirkin imalara ve cemevlerine olan ön yargılarına son verirler ” şeklinde konuştu.

309900767-5549334091798263-7063201119648703149-n.jpg

SAHA ÇALIŞMASINA KİMLER KATILDI?

CHP İzmir İl Başkanlığının Balçova da gerçekleştirdiği saha çalışmalarına CHP İl Başkanı Deniz Yücel’in yanı sıra, CHP İzmir İl Başkan Yardımcıları İsmail Yüzer, Yıldız Yılmaz, Fulya Alçay, Aygül Eryılmaz, Yasin Ergül ve Güler Muhtar, İl Sekreteri Ahmet Yıldız, İl Eğitim Sekreteri Yasemin Menokan Kılıç, CHP Balçova İlçe Başkanı Murat Aküzüm, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, İlçe Yöneticileri ve Meclis üyeleri de katıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.