Yüksek Mimar Arzu Avcı, "Loft Albero Country Club imza projem"

Yüksek Mimar Arzu Avcı, "Loft Albero Country Club imza projem"

Loft Albero Country Club projesinin baş mimarı Arzu Avcı, ‘imzam ve hayalim’ dediği projesini anlattı. 

Avcı, Loft Albero Country Club yolculuğunu ‘hayal etmek ve yola çıkmak’ olarak tanımlarken genç mimarlara da ışık tuttu. Loft Albero Country Club’ın hayatı boyunca çevresel tasarıma olan tutkusunun ürünü olduğunu belirten Arzu Avcı, “28 yıllık mimarlık hayatım hep tasarımla geçti. Ben çok inşaatçı olmadım. Hep tasarladım. Çevresi, sokağı, parkı ile büyük ölçekli projeler tasarladım. Bir binaya dışarıdan bakıldığında insana ne hissettirdiği, eve girerken, içinde yaşarken ne hissettirdiği, yani insan mutluluğu benim için hep çok önemli oldu. Projelerimi tasarlarken bakış açım ve hevesim hep bu yönde oldu. İTÜ’deki öğrencilik yıllarımdan bu yana en büyük arzum, bir sokağı bütünsel bakış açısıyla tasarlamaktı ve ilk projem de Beyoğlu’ndaki Narmanlı Han ve sokağıydı. Sonrasında tabi mesleğin değişik aşamalarında farklı farklı projelerin içinde oldum. Ama hep gönlümde yatan, o ilk aşktı. Benim için o sokak silüeti, büyük bir hayaldi. Ve ‘neden yeniden bir sokak projesi çizmiyorum?’ diye düşünerek harekete geçtim. Çok keyifli bulduğum İngiliz ve Amsterdam sokaklarının renk karmaşasından, farklılıklara rağmen yan yana durduklarında kendine has müthiş bir şölene dönüşen yapısından ilham alarak bu projeyi çizdim. Çevresel tasarıma olan tutkumla hayalimdeki mahalle yaşamını kağıda döktüm diyebilirim. İlginç olan, projemi nerede gerçekleştirebileceğim konusu hiç ortada yoktu. Aylar sonra bir dostum aracılığıyla, Sayın Hatip Kırkpınar’dan Kemalpaşa’daki arazisinde böyle bir tasarıma ihtiyaç olduğu yönünde bir teklif gelince hayal gerçeğe dönüştü. Araziyi ilk ziyaretimde o büyüleyici ağaçlı yolu gördüğüm an ‘Hayalim için doğru yeri buldum’ dedim. Loft Albero Country Club işte böyle doğdu. Mimari projelerde önce talep, ardından tasarım gelir ancak Loft Albero Country Club’ta önce tasarım, sonra arsa geldi” dedi.

uzaktan2.jpg

“Her İmkan Evinizden Birkaç Adım Ötede”

Projenin büyük ilgi gördüğünü belirten Arzu Avcı, “Loft Albero Country Club’ı farklı ve ayrıcalıklı kılan birçok detay var. 3 tip villalarımızın her birinde çift kademeli çatı tasarımı sayesinde yatağınızdan yıldızları seyredebilirsiniz. Bu özellik, misafirlerimizin çok hoşuna gidiyor. Çevresel tasarım boyutunda burada yine birçok ayrıcalığa sahipsiniz. Hafta sonları ata binmek ve doğayla iç içe olabilmek, keyifli zaman geçirebilmek için normalde aracınıza binip kilometrelerce yol kat etmeniz gerekirken, biz Loft Albero’da bu imkanı, yanı başınızda yaşamınızın bir parçası haline getirdik. Şehir merkezine 15 dakikalık mesafede, şehrin karmaşasından, sıkışıklığından, mecbur kaldığımız yapılaşmadan bir kurtuluş imkanı sunuyoruz. Projem içinde yer alan ekolojik tarım alanı, gölet, piknik alanları, sera, sanat atölyesi, kafe ve restoranlar, kreş, açık ve kapalı spor alanları, çocuk parkı, açık havuz ve kapalı sıcak su havuzu gibi imkanlarla insanlara, evlerine birkaç adım ötede sosyalleşebilecekleri birçok alternatif alan sunuyoruz. Loft Albero Country Club’ta güne, ekolojik tarım alanımızda yetişen ve kapınıza bırakılan sağlıklı ürünlerle başlayabilirsiniz. Öte yandan akıllı ev teknolojisiyle tasarladığım villalarımızda, doğanın içinde rezidans konforuna sahipsiniz. Projemin o güzel enerjiyle başlamış olması, aynı enerjiyle devam etmesini sağladı. Her geçen gün üzerine artı değer kattık. Dinamik, kendi içinde sürekli gelişen bu hayal, Loft Albero Country Club’ta yaşayan insanların mutlulukları, huzuru ve yüzlerindeki gülümsemeyle gerçek oluyor” dedi.

2-740.jpg

“İzmir’de Bir İlk”

Loft Albero Country Club’ın İzmir için ilk olduğunu değinen Avcı, “İzmir’de şu anda böyle proje yok. Loft adı altında bazı yüksek yapılar veya bazı tek tek villalar var. Ancak projeyi görmeye gelen insanlar, fark yaratan detaylara hayranlıkla ilgi gösteriyor ve buraya çekiliyor. Çünkü insan sosyal bir varlık. Ben bu projeyle, tek başına izole bir yaşamın aksine komşuluk ilişkilerini yaşayabileceğiniz, insan sıcaklığıyla kendinizi güvende hissedebileceğiniz, eski İzmir, eski İstanbul, eski Bursa evleri gibi 90 hanelik bir mahalle yarattım. Loft Albero Country Club, doğanın sunduğu tüm nimetlerin elinizin altında olduğu, aynı zamanda rezidans konforunu yaşayabileceğiniz ayrıcalıklı bir proje” diye konuştu. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.