Yunanistan ve BAE'den Türkiye karşıtı hamle...

Yunanistan ve BAE'den Türkiye karşıtı hamle...

BAE, Yunanistan'ın Girit Adası'nda bulunan Souda Hava Üssüne 4 adet F-16 sevk etme kararı almıştı.

Doğu Akdeniz, Suriye, PKK ve Libya meseleleri başta olmak üzere, her alanda Türkiye'ye karşı düşmanca tavırlar sergileyen Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) yeni bir hamle geldi.  Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'ne F-16 savaş uçaklarını indiren Abu Dhabi yönetimi BAE Genelkurmay Başkanı Al Rumaithi, Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros ile bir araya gelip Türkiye karşıtı pozlar verdi.

HER ALANDA TÜRKİYE'YE KARŞILAR

Doğu Akdeniz krizinde Atina'dan yanan saf tutan BAE, Türkiye karşıtı adımlarına her alanda atmaya devam ediyor. Abu Dhabi yönetimi, heçtiğimiz günlerde F-16 Blok 60 tipi savaş uçaklarını adaya inerek konuşlandırmıştı.

YUNAN VE BAE'Lİ İSİMLER BİR ARAYA GELDİ

Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros, BAE'li mevkidaşı Hamad Mohammed Thani Al Rumaithi ile, Girit Adası'ndaki Souda Hava Üssü'nde bir araya geldi.

HER İKİ İSİM DE İŞ BİRLİĞİNE DİKKAT ÇEKTİ

Yunan komutan ve BAE'li mevkidaşı, askeri düzeyde iş birliğinin daha da ileri taşınması ve geliştirilmesi konusunda mutabık kaldı. Her iki isim de Doğu Akdeniz ve Orta Doğu'da güvenlik ve istikrarın artırılmasının önemine vurgu yaptı.

YUNAN BASINI ZİYARETİ MANŞETTEN VERDİ

Yunanistan basını ise, ziyarete sayfalarında geniş yer ayırdı. Ta Nea, BAE'li ismin adaya ziyaretini "önemli ve büyük bir adım" olarak değerlendirdi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.