Yunus Emre, dünya prömiyeri ile anılacak!

Yunus Emre, dünya prömiyeri ile anılacak!

Dünyada ilk kez olmakla birlikte, tüm sahne sanatlarının birleşimi olma özelliğini taşıyan eser, 20 Kasım 2021 Cumartesi akşamı saat 20:00’de Bornova Kültür ve Sanat Merkezi Necdet Aydın Sahnesi’nde dünya prömiyerini yapacak

Çağının çok ötesinde bir şair olma yolculuğunun sabır ve hoşgörü gibi temalarla anlatıldığı eserde evrensel insani değerler üzerine inşa edilmiş felsefesi ile hakkı arayışı izleyiciye aktarılacak. Ayrıca “Yunus Emre”nin yanı sıra, Mevlana, Tapduk Emre ve Hacı Bektaş-ı Veli gibi milli değerlerimizin sahnede bir arada olması eserin en orijinal ve göze çarpan özelliklerinden biri olarak sanatseverlere sunulacak.

Ölüm, doğum, yaşama bağlılık, İlahi adalet, insan sevgisi, Yaradan sevgisi gibi temaları eserlerinde işleyen; nefis terbiyesini ön plana alan ve 13. Yüzyılın ikinci çeyreği ile 14. Yüzyılın ilk çeyreği döneminde yaşadığı tahmin edilen şık Yunus Emre’nin, “Gel Gör Beni Aşk Neyledi” şiirinin ismini verdiği “Yunus Emre: Gel Gör Beni Aşk Neyledi” balesi Kasım ayı sonuna kadar Bornova Kültür ve Sanat Merkezi’nde izlenebilecek.

Maestro Tulio Gagliardo Varas yönetimindeki ve Kemal Tören’in başkemancı olarak görev alacağı İzmir Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, Korosu, Balesi ve Solistleri - Ney Sanatçısı Yavuz Akalın’ın da katılımıyla - tarafından sahnelenecek olan eserin bestesi Aleksandr Mekaev’e; librettosu Seda Ayvazoğlu’ya ait.

Reji ve Koreografi Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçıları Armağan Davran ve Volkan Ersoy tarafından ortaklaşa bir çalışma ile yapıldı.

basliksiz-2.jpg

Koro Şefliğini Ahmet Kahyaoğlu; dekor tasarımını Çağda Çitkaya; kostüm tasarımını ise Gülay Korkut üstlendi. Işık tasarımını Fuat Gök gerçekleştirdi. Video Prodüksiyon Ahmet Şeren tarafından hazırlandı.

13. Yüzyıl Anadolu’sunda, kıtlıktan ve Moğol baskınlarından yorgun düşmüş bir köyde, köy halkı tarafından seçilen bir gencin (Yunus Emre) Hacı Bektaş-ı Veli’ye gidip buğday istemesi ile başlayan ve bu esnada yaşadığı manevi yolculuğun sahneye aktarıldığı eserin başrol dansçı isimleri şu şekilde: Boğaçhan Bozcaada, Doruk Demirdirek; Burcu Olguner, Çisil Bozcaada; Aslı Çilek, Sülün Duyulur; Çağın Özideş, Sertan Yetkinoğlu, Yiğit Olataş, Can Alçiçek; Yasemin Altınel, Gülfem İncecik; Selahattin Erkan, Altan Kılınç, Gamze Yıldırım, Neslihan Tarakçıoğlu.

Volkan Şen, Başar Ünal; Sabri Çapanoğlu, Soner Yıldırım; Nejad Beğde, Cüneyt Ünsal; Hasan Alptekin, Enis Kızılgül ise eserde solist olarak yer alacak.

150 kişilik bir dev kadro olarak orkestra, bale, koro ve solist kadrolarının yanı sıra geniş bir sahne arkası ekibin bir araya gelerek izleyiciyle buluşturacağı eser 20 Kasım Cumartesi günü yapacağı dünya prömiyerinin yanı sıra 23, 25 ve 27 Kasım tarihlerinde izlenebilecek.

Tüm etkinliklerde İçişleri Bakanlığı’nın “Bazı Faaliyetler İçin PCR Testi Zorunluluğu” Genelgesi kapsamında aşı olmayan kişilerin; 18 yaş ve üzeri için uygulanacak negatif sonuçlu PCR testini salonlara girerken HES kodu üzerinden beyan etmeleri gerekiyor.

Etkinliklerin biletleri www.biletinial.com internet sitesinden ve Bornova Kültür ve Sanat Merkezi ile Elhamra Sahnesi gişelerinden 9:30 – 17:30 saatleri arasında alınabilir. Etkinlik detayları için www.operabale.gov.tr adresi ziyaret edilebilir.


Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.