‘Yunus Emre İçin Çal Söyle' büyük beğeni topladı

‘Yunus Emre İçin Çal Söyle' büyük beğeni topladı

Kula Belediyesi’nin Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor Projesi kapsamında yapımını üstlendiği ‘Yunus Emre İçin Çal Söyle’ kliplerinin ilki olan “Dertli Dolap” müzik severler ile buluştu

Kula Belediyesi, Kula Kaymakamlığı, Celal Bayar Üniversitesi Kula Meslek Yüksekokulu, Kula İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile Yunus Emre’yi Tanıtma ve Kültür Derneği ile birlikte yürütülen ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından desteklenen ‘Yunus Emre Gençlerle Buluşuyor’ projesi kapsamında hazırlanan "Yunus Emre İçin Çal Söyle” kliplerinin ilki olan Yunus Emre’ye ait Dertli Dolap şiiri genç ses sanatçıları seslendirildi. Klipte Yunus Emre’nin Kula İlçesi’nin Emre Köyünde hayatının geçtiği yerlerden olan Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi, Carullah Bin Süleyman Camii, Kula Volkanik Jeoparkı, Tarihi Kula Evlerinden kesitler yer aldı.

Hedef kitlesi gençler olan projenin klibinde “Dertli Dolap” şiirini Türkiye’nin çeşitli bölgelerinden gençler seslendirdi. Kula Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından yayınlanan “Dertli Dolap” klibi, bir hafta gibi kısa bir sürede 40 Bin kişinin üzerinde internet kullanıcısı tarafından izlendi. Yunus Emre'nin kendi hayat hikayesini, arı Türkçe ve eşsiz bir yorumla dizelere döktüğü Dertli Dolap, genç seslerin müziğiyle buluşarak dinleyenler ve Yunus Emre sevdalıları tarafından büyük beğeni topladı.

Başkan Tosun; ‘Dostun, Bizim Yunus’un Evi Kula’dan, Gençlere Sevgi Aşılıyoruz”
 

Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü anlayışıyla tüm dünyaya mal olmuş bir değer olduğunun altını çizen Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun,  Yunus Emre’nin şiirlerinde dile getirdiği insan sevgisinin günümüzde toplumsal bir ihtiyaç olduğunu söyledi. Başkan Tosun, “Her geçen gün "Elinden ve dilinden emin olunan" bir toplum olmaktan uzaklaşıyor, inançlarımıza ve değerlerimize uymayan toplumsal yaşama sürükleniyoruz. Özellikle kolay yoldan kimlik edinmeye çalışan ve hızla değişen popüler kültür ile milli ve manevi değer yargılarından uzak genç nesiller yetişiyor. Yunus Emre'nin, sevgi tohumlarını attıkları bu topraklarda gençlerimize bu sevgiyi aşılamak istiyoruz. Bizim Yunus’un engin felsefesini genç yavrularımıza öğretmek geleceğimiz için yapılacak en isabetli yatırımlardandır” diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.