Yurt Sağlık Sen 6. yıldönümünü kutladı

Yurt Sağlık Sen 6. yıldönümünü kutladı

Yurt Sağlık Sen yıldönümünü mesajı yayınladı.

Yurt Sağlık Sen Merkez Yönetim Kurulu adına Genel Başkan İrfan Yiğit tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi. 

"Yurt Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (YURT SAĞLIK SEN) olarak çağdaş sendikacılığın genel normlarını esas almakla birlikte, sivil, milli, katılımcı ve manevi değerlerimize bağlılığı ile tarihi ve kültürel değerlerimize sahip çıkan, insanlar arasında fikir ve düşünce ayrımı yapmadan  saygıya değer birer birey olarak kabul eden, kamusal külfetin ve nimetlerin eşit bir şekilde paylaşılarak kamu kaynaklarının herkes tarafından adilce kullanılabileceği, liyakati esas alarak üyelerinin mensubu olmaktan gurur duyacakları büyük ve güçlü bir oluşum kurma adına  30 Ocak 2014 yılında yola çıkmıştır.

YURT SAĞLIK SEN olarak amacımız üyelerinin ekonomik ve sosyal haklarını geliştirmek, mesleki gelişimlerinin ve yükselmelerinin önündeki engellerin kaldırılması yönünde çalışmalar yapmak, kamusal kollektif şuur bilincinin kazanılarak yaygınlaştırılması ile hak ve hukukun bilincinde paylaşımcı bir çalışan kültürü oluşturmak,  üyelerinin olası hak kayıplarında ‘hiçbir baskıya boyun eğmeden’ kurumsal ve hukuk zemininde mücadele etmektir.

Yanlışı değil doğruyu, güçlüyü değil haklıyı savun!

Sendikacılık Avrupa'da 18. yüzyılda sanayi devrimi ile birlikte başta İngiltere, Fransa ve Almanya olmak üzere işçilerin insanlık dışı çalışma koşullarına karşı kurdukları yardımlaşma sandıkları ile başlamış, işçilerin ezilmemek, onurlu yaşamak adına verdikleri çok çetin mücadelelere sahne olmuştur. 

Sendika, çalışan hakları elde etmek ve korumak adına hiçbir baskıya boyun eğmeyen, bağımsız, tarafı sadece çalışan üyesinin menfaati ve hak kayıplarının kazanımı mücadelesi ve liyakatle yükselmesi sağlamak ve yükselmek adına varsa önündeki engellerin kaldırılması, işyerinde verimin artırılması için huzurun ve barış ortamının sağlanması için ‘Yanlışı değil doğruyu, güçlüyü değil haklıyı savunan’ bir oluşum olması gerekirken,  maalesef çalışanlar nezdinde günümüz kamu sendikacılığı adeta gücünü siyasal ve farklı oluşum bağlarından alan, astın değil üstün, haklının değil güçlünün yanında saf tutan bir yapı haline bürünmüştür. Sendikalar kamuda verimliliğin, barışın ve huzurun sağlanması gibi amaçlar edinmişken, yine çalışanlar nezdinde üye kayırıcılığı, baskı ve mobbing kaynaklı haksızlık, hukuksuzluk, liyakatsizlik, huzursuzluk ve dolayısı ile kamusal verimsizlik gibi  şikayetler ortaya çıkmaktadır.   Hal böyle iken; günümüz sendikacılığı büyümek ve yekilenmek adına sadece üye yapmak, bunu yaparken de her yolun mübah göründüğü değerleri yok sayan gayri insani bir kalıba bürünmüş görünüyor. Asıl tezat olan ise şikayet edenin şikayet ettiği yerde üye olarak kalmaya, yapılan yanlışı bilmesine, söylemesine rağmen aynı oluşum içerisinde kalarak yanlış dediğine destek vermeye devam etmeleridir.  

Bütün Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanlarına çağrımızdır:

Haklarınızı cesurca savunabilecek, yanlışın değil doğrunun, güçlünün değil haklının yanında yer alan, gücünü sadece doğrudan, haktan ve üyelerinden alan, sözde değil özde sendikacılık yapma gayretinde olan YURT SAĞLIK SEN sizin kamudaki evinizdir. Biz bir aileyiz… Gelin bu kutlu bayrağı hep beraber taşıyalım.

YURT SAĞLIK SEN 6. kuruluş yıldönümü münasebetiyle Sendikamızın kuruluşunda emeği geçen dava arkadaşlarıma, bizimle birlikte onurlu yürüyüşümüze omuz vererek bayrağımızı taşıyan sendika ailemizin bütün üyelerine  ve bizlere gönül vererek aramıza katılacak olan gönüldaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunarım. Nice yıl dönümlerine…"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.