Yurtdışı Eğitim Nedir? Katkıları Nelerdir?

Yurtdışı Eğitim Nedir? Katkıları Nelerdir?

Günümüzde bir dil bilmek yetmiyor. Aileler çocuklarını lise çağından itibaren yabancı dil eğitimine yönlendiriyor.

Son dönemde sıkça adını duyduğumuz, özellikle gençlerin üstünde durduğu konulardan biri olan yurtdışı eğitim yabancı dilinizi geliştirmek için yurtdışında alınan dil eğitimidir. Yurtdışı eğitimin pek çok çeşidi var. Lise, yaz okulu, üniversite ve yüksek lisans gibi pek çok eğitim alanlarından yararlanabilirsiniz. İş İngilizcesi, temel İngilizce, ileri seviye İngilizce gibi birden fazla eğitim seviyesi ve eğitim seçeneği vardır. 

Yurtdışı Eğitim İçin Nereden Başlamalısınız?

Seviyenizi Belirleyin

Yurtdışı eğitim almak için yapmanız gereken ilk şey öncelikle İngilizce seviyenizi bilmek. Seviyenizi tespit etmek için internet üzerinden dil okullarının sitelerinde bulunan minik sınavları yapabilirsiniz. Tam sonuç vermese de bulunduğunuz konumla ilgili az çok bilgi sahibi olabilirsiniz. Seviyenizi belirledikten sonra artık okul araştırmasına başlamaya hazırsınız! 

Okul Araştırması Yapın

Seviyenizi belirledikten sonra ikinci adım okul araştırması yapmak. Yurtdışı eğitim için binlerce okul seçeneği var. Bu aşamada kafanız birazcık karışabilir. Ancak bu gözünüzü korkutmasın. Kendinize ne istediğinizi sorun. Dil okulları için araştırma yaparken program detaylarından okulların sosyal aktivitelerine, konaklama seçeneklerinden kültürel etkinliklerine kadar pek çok özelliğine dikkat edin. Unutmayın; bir süre okul ve yabancı bir ülkede olacaksınız. Bu kararı verirken bunu göz ardı etmeyin.

Gideceğiniz Ülkeye Karar Verin

Okul listenizi çıkardıktan sonra “hangi ülkede eğitim almalıyım?” sorusuna yanıt bulmalısınız. Şanslısınız ki elinizin altında binlerce öğrencinin deneyimlerini bulabileceğiniz internet var. Hemen internet üzerinden öğrencilerin deneyimlerini okuyun. Bloglar bunlar için faydalı olabilir. Ya da yurtdışı eğitim danışmanlıklarının kendi sitelerinde bulunan öğrenci yorumlarına bakmanızı öneririz. Yapılan araştırmalara göre yurtdışı eğitimde en çok tercih edilen ülkeler: İngiltere, Amerika, Kanada, İrlanda ve Malta. Bu ülkelerin sıkça tercih edilmesinde elbette belirli etkenler vardır.

Yurtdışı Eğitimin Katkıları Nelerdir?

Özgüven

Yurtdışı eğitim öncelikle size özgüven katar. Düşünsenize; yıllardır yaşadığınız, alıştığınız ülkeden bambaşka kültüre sahip ülkeye gidiyorsunuz. Üstelik bu bir tatil değil ve yalnızsınız! Bu hayatınızda atmış olduğunuz belki de en büyük adım. Kişiliğinize şüphesiz ki en büyük katkısı özgüven olacak.

Sosyal Çevre

Sizin gibi binlerce öğrenci var kendi ülkesini bırakıp eğitim almak için kilometrelerce uzağa giden. Bu kadar farklı kültürden insanlarla arkadaşlık kurmak heyecan verici. Belki de ömür boyu sürecek dostlukların ilk adımıdır.

Kariyer

Yurtdışı eğitim alan öğrencilerin birçoğu kariyer odaklı ilerliyor. Yurtdışında eğitim almış olmak kariyeriniz açısından önemli bir artı. Bu sizi rakiplerinizden birkaç adım öne çıkaracak.

Kültürel Deneyim

Yukarıda da belirttiğimiz gibi bambaşka kültürle tanışacaksınız. Belki kendinize yakın bulduğunuz belki şaşırdığınız bir sürü kültürel deneyiminiz olacak. Kültürel deneyimin size katacağı en büyük şey ise bambaşka bakış açısı elde etmeniz olacak.

Anılar

Yurtdışı eğitim için bulunduğunuz ülkede bir sürü anı biriktireceksiniz. Bu anılar ömrünüz boyunca sizinle olacak. Yıllar geçse bile unutamayacağınız anılar.. Fotoğraf makinenizi de mutlaka yanınızda götürün ki bu anılar ölümsüzleşsin!

Tüm bu bahsettiğimiz maddeler sizin önünüzde bir yol olsun. Eğer okul seçiminde zorlanırsanız yurtdışı eğitim danışmanlıklarından destek alabilirsiniz. Profesyonel danışmanlarıyla sizin için en iyi okulları seçerek tüm bu süreç boyunca yanınızda bulunacaklardır. Bazı danışmanlıklar vize süreçlerinde de destek oluyorlar. Bu durumda işiniz bir hayli kolaylaşmış olacaktır.  Yurtdışı eğitim ile ilgili tüm detaylar için EduGate Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı ile iletişime geçebilirsiniz. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.