Yusuf İslam Türkiye'ye Teşekkür Etti

Yusuf İslam Türkiye'ye Teşekkür Etti

İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya etkinliğinde konuşma düzenleyen dünyaca ünlü şarkıcı Yusuf İslam, mülteciler konusunda dünyanın yapamadığını Türkiye yaptı diyerek teşekkür etti.

Birleşik Krallık vatandaşı olan Yusuf İslam, Konya'da düzenlenen "İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya" etkinliğinde konuşma yaptı. Dünyanın yapamadığını Türkiye'nin yaptığını söyleyen şarkıcı Türkiye'nin yüce gönüllüğünü gösterdiğini söyledi.

Yusuf İslam adını Müslüman olduktan sonra alan ilk adı Steven Demetre Georgiou olan İngiltereli şarkıcı, Suriye'den kaçan mültecilere, hiçbir ülkenin yapamadığını yaparak Türkiye'nin bütün açık gönüllülüğüyle kapılarını açtığını söyledi. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katıldığı İslam Dünyası Turizm Başkenti Konya Tanıtım Toplantısı'nda konuşan İslam, İslamiyet'i seçtiği günlerle şimdiki Türkiye arasında büyük bir fark olduğunu söyledi.

 

Türkiye'nin yıldızının parlamaya devam ettiğini söyledi

Konuşmasında Türkiye'nin bir çiçek bahçesi gibi olduğunu söyleyerek, yıldızının parlamaya devam ettiğini söyleyen İngiltereli Müslüman Şarkıcı,  Kuran okumaya başlamadan önce kendisine hediye edilen Mevlana'nın kitabını okumaya başladığı söyledi. Mevlana'nın kitabının kendisini İslama yakınlaştıran unsurlar açısından ilk adım olduğunu söyleyen İslam, Mevlana Celaleddin Rumi'nin şiirlerinin kendisine İslam'ın güzelliklerine pencere açtığını söyledi. Şiirleri okumaya başladığı itibaren dar dünyasının açılmaya başladığını söyleyen Yusuf İslam, o andan itibaren hakikatle baş başa kaldığını söyledi.

Öldürülen insanların değeri yok

İngiliz şarkıcı, günümüzde insanlığın barışa çok daha fazla ihtiyaç duyduğunu ifade ederek, Suriye konusunda hiç kimsenin yapamadığını Türkiye'nin yaptığını söyleyerek, Türkiye'nin yüce gönüllüğüyle Suriyeliler'e kapılarını açtığını ifade etti. İnsan haklarına da değinen şarkıcı, insan haklarının çok değersiz olduğunu söyleyerek öldürülen insanların değeri olmadığını belirtti.

Ünlü şarkıcı Türkiye'nin Suriyeliler'e kapısını açtığı gibi Almanya'nın da açtığını söyleyerek, Almanya'ya da teşekkür edilmesi gerektiğini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.