Zeynep Altıok ‘Evet’ için çalışan kamu yöneticilerini Meclis gündemine taşıdı

Zeynep Altıok ‘Evet’ için çalışan kamu yöneticilerini Meclis gündemine taşıdı

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, referandum sürecinde ‘Evet’ propagandası için çalışan kamu yöneticilerini Meclis gündemine taşıdı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, referandum sürecinde ‘Evet’ propagandası için çalışan kamu yöneticilerini Meclis gündemine taşıdı. Altıok, Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle hazırladığı yazılı soru önergesinde “Referandum sath-ı mailine girdiğimiz gündem beri devlet olanaklarının sınırsız bir biçimde iktidar partisinin hizmetine sunulmuş durumdadır. Cumhurbaşkanı gerçekleştirdiği açılış törenlerini birer ‘evet’ mitingine çevirirken, Adalet Bakanı’nın referandum odaklı yurtdışı ziyaretinin bile Başbakanlık uçağı ile gerçekleştirildiğini görüyoruz. Valiler, kaymakamlar, il ve ilçelerin kamu yöneticileri, üniversitelerin, kısaca tüm kamu yönetiminin ‘evet’ propagandasına kendilerine adamış birer iktidar partisi milisi gibi davrandığına tanıklık ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

1 Mart 2017 Çarşamba günü itibariyle ‘hayır’a yönelik her türlü tehdit, saldırı, gözaltı vb. baskıların tespit edebilinen sayısının 79 olduğun belirten Altıok, önergesinde “Akara’daki tüm üniversitelerde referandum çalışması yasaklanmıştır ancak aynı anda Trakya Üniversitesi ‘evet’ propagandası yapması için iktidar partisine mensup Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’u üniversiteye davet edip ona salon tahsis etmektedir. Edirne KYK Müdürlüğü ‘evet’ propagandası için yurtlara akademisyenler davet etmektedir. Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü üzerinde ‘evet’ yazan tshirtle poz vermektedir. Sivas Milli Eğitim Şube Müdürü sosyal medyadan ‘evet’ propagandası yürütmektedir. Cumhuriyet Savcısı, ‘hayır’ diyenleri teröristlikle suçlayıp ‘evet’ çağrısında bulunmaktadır. Cumhuriyet Savcısı bunu yaparken diğer yandan Yargıçlar Sendikası’nın tüzel kişiliğini temsil eden başka bir Cumhuriyet Savcısı ‘hayır’ oyu vereceğini açıkladığı için soruşturmaya maruz kalmaktadır. Devlet memurlar Facebook sayfalarında ‘hayır’ oyu vereceğini açıklamaya korkarken, kamu yöneticileri adeta ‘evet’ bayraktarlığına soyunmuştur.”  ifadelerine yer verdi. 

Zeynep Altıok’un Binali Yıldırım’a yönelttiği sorular;

  • ‘Evet’ tshirtü ile fotoğraf çektiren İzmir Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yıldız hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? 
  • Trakya Üniversitesi’ne ‘evet’ propagandası için iktidar partisi milletvekili davet edip, salon tahsis eden ve bunu üniversite dahil tüm kente duyuran Trakya Üniversitesi Rektörlüğü hakkında YÖK herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır? 
  • Anayasa paneli düzenleyip ekranlarda ‘evet’ propagandası yapan akademisyeni KYK yurduna davet edip, öğrencileri de panele katılmaya zorlayan, kendileri de en ön safta yer alan Kredi Yurtlar Kurumu Edirne yöneticileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? 
  • Sosyal medyadan ‘evet’ propagandası yürüten Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlerinden Fehmi Tutkun hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır? 
  • Kamu yöneticilerinin referandum süresince tercihlerini açıklamaması, bu tercihlerinin memurlar üzerinde bir baskı aracına dönüşmemesi, dahası kamunun imkanlarını referandum süresince kullandırmamalarını sağlayacak önlemler aldınız mı? 
  • Kamuya ait makam araçları, helikopterler, uçaklar dahil olmak üzere tüm ulaşım araçlarının ve yakıtlarının referandum süresince kullanılmamasına yönelik önlemler aldınız mı? Almadıysanız almayı düşünüyor musunuz?

İşte önergenin tam metni:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali Yıldırım tarafından yazılı olarak yanıtlanması için gereğini arz ederim.

   Zeynep Altıok İzmir Milletvekili

Referandum sath-ı mailine girdiğimiz gündem beri devlet olanaklarının sınırsız bir biçimde iktidar partisinin hizmetine sunulmuş durumdadır. Cumhurbaşkanı gerçekleştirdiği açılış törenlerini birer ‘evet’ mitingine çevirirken, Adalet Bakanı’nın referandum odaklı yurtdışı ziyaretinin bile Başbakanlık uçağı ile gerçekleştirildiğini görüyoruz. Valiler, kaymakamlar, il ve ilçelerin kamu yöneticileri, üniversitelerin, kısaca tüm kamu yönetiminin ‘evet’ propagandasına kendilerine adamış birer iktidar partisi milisi gibi davrandığına tanıklık ediyoruz. Üstelik bunlar gerçekleşirken açık alanlarda bile ‘hayır’ propagandası engelleniyor. 1 Mart 2017 Çarşamba günü itibariyle ‘hayır’a yönelik her türlü tehdit, saldırı, gözaltı vb. baskıların tespit edebildiğimiz sayısı 79’dur. Örneğin Ankara’daki tüm üniversitelerde referandum çalışması yasaklanmıştır ancak aynı anda Trakya Üniversitesi ‘evet’ propagandası yapması için iktidar partisine mensup Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop’u üniversiteye davet edip ona salon tahsis etmektedir. Edirne KYK Müdürlüğü ‘evet’ propagandası için yurtlara akademisyenler davet etmektedir. Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü üzerinde ‘evet’ yazan tshirtle poz vermektedir. Sivas Milli Eğitim Şube Müdürü sosyal medyadan ‘evet’ propagandası yürütmektedir. Cumhuriyet Savcısı, ‘hayır’ diyenleri teröristlikle suçlayıp ‘evet’ çağrısında bulunmaktadır. Cumhuriyet Savcısı bunu yaparken diğer yandan Yargıçlar Sendikası’nın tüzel kişiliğini temsil eden başka bir Cumhuriyet Savcısı ‘hayır’ oyu vereceğini açıkladığı için soruşturmaya maruz kalmaktadır. Devlet memurlar Facebook sayfalarında ‘hayır’ oyu vereceğini açıklamaya korkarken, kamu yöneticileri adeta ‘evet’ bayraktarlığına soyunmuştur. Bunların hepsi açık kaynaklarda yer alan, haber olmuş olaylardır. Bu durumun devlet terbiyesiyle, kamu yöneticilerinin her kesime eşit mesafede olması anlayışıyla bağdaşır en ufak yanı yoktur. Hepimizin vergisiyle maaşların ödenen kamu yöneticileri, hepimizin vergileriyle inşa edilen kamu binaları, hepimizin vergisiyle alınan kamu araçları ‘evet’ propagandasının sahnesine çevrilmiştir.

Bu bağlamda;

  1. ‘Evet’ tshirtü ile fotoğraf çektiren İzmir Menderes İlçe Milli Eğitim Müdürü Yüksel Yıldız hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

  2. Trakya Üniversitesi’ne ‘evet’ propagandası için iktidar partisi milletvekili davet edip, salon tahsis eden ve bunu üniversite dahil tüm kente duyuran Trakya Üniversitesi Rektörlüğü hakkında YÖK herhangi bir soruşturma başlatmış mıdır?

  3. Anayasa paneli düzenleyip ekranlarda ‘evet’ propagandası yapan akademisyeni KYK yurduna davet edip, öğrencileri de panele katılmaya zorlayan, kendileri de en ön safta yer alan Kredi Yurtlar Kurumu Edirne yöneticileri hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

  4. Sosyal medyadan ‘evet’ propagandası yürüten Sivas Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürlerinden Fehmi Tutkun hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?

  5. Kamu yöneticilerinin referandum süresince tercihlerini açıklamaması, bu tercihlerinin memurlar üzerinde bir baskı aracına dönüşmemesi, dahası kamunun imkanlarını referandum süresince kullandırmamalarını sağlayacak önlemler aldınız mı?

  6. Kamuya ait makam araçları, helikopterler, uçaklar dahil olmak üzere tüm ulaşım araçlarının ve yakıtlarının referandum süresince kullanılmamasına yönelik önlemler aldınız mı? Almadıysanız almayı düşünüyor musunuz?

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.