Zeytin Dalı'nda 45. gün! 2777 terörist etkisiz hale getirildi!

Zeytin Dalı'nda 45. gün! 2777 terörist etkisiz hale getirildi!

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 45. gününde başarıyla devam ediyor.

Afrin'de yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 45. gününde başarıyla devam ediyor. Son ilerlemelerle Cinderesi-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu. Bu durum Cinderis’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor.

Zeytin Dalı Harekatı’nda dün 44. gün geride kaldı. TSK ve ÖSO, ilerlemeyi sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2777 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Harekatta dün  Şeyh Hadid belde merkezi, beldeye bağlı Soğulcak ve Aranda köyleri, Raco’ya bağlı Hacı Halil ve Halilo köyü, Şeran beldesindeki Bafliun köyü ve dağı terör örgütünden temizlendi. Son ilerlemelerle Cinderesi-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu. Uzmanlara göre bu durum Cenderis’in de büyük ölçüde çevrelendiği anlamına geliyor.

09:43 Türk Silahlı Kuvvetlerince, Zeytin Dalı Harekatı'nın başlangıcından bu yana 2777 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. TSK'dan dün akşam yapılan açıklamada ise etkisiz hale getirilen terörist sayısı 2668 olarak açıklanmıştı. Böylece son yapılan açıklamadan bu yana 109 terörist daha etkisiz hale getirilmiş oldu.

HAVADAN KARADAN ATEŞ ALTINDA

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Kilis-Hatay hattının Suriye kesimindeki Raco Dağı bölgesinde tespit edilen terör örgütlerine ait hedefler, havadan savaş uçakları, karadan da fırtına obüsleri ve tanklarla vuruluyor.Sınır köylerinden çatışma ve şiddetli patlama sesleri duyulurken bölgeden dumanlar yükseliyor.Öte yandan, sınır hattında askeri hareketliliğin sürdüğü bölgeye, çok sayıda zırhlı iş makinesi sevk edildi.

YOLLAR MENZİLDE

Afrin’in batısındaki Şeyh Hadid belde merkezine de dün sabah operasyon başlatıldı. Belde merkezi kısa sürede terör örgütünden temizlendi. Belde dışında direnen bazı teröristler ile çatışmalar yaşandığı belirtilirken, harekât kapsamında Bülbül ve Raco’nun ardından Şeyh Hadid ele geçirilen üçüncü belde oldu. Belde dışında direnen bazı teröristler ile çatışmaların gün boyu sürdüğü belirtildi. 

Şeyh Hadid belde merkezinin alınmasının ardından beldeye bağlı Soğulcak ve Aranda köyleri ile Şeran beldesindeki Bafliun köyü ve dağı ile Raco’ya bağlı Halilo köyü de terör örgütünden temizlendi. Bu noktaların alınmasıyla birlikte Afrin belde merkezine doğu hattından giden yol, Şeran belde merkezinin doğu ve güney kanadı ve örgütün Afrin merkezini doğu ekseninde ilk savunma hatlarının olduğu Kafr Cenne ve Kıtme köyleri ateş menzili içine girdi. Son ilerlemelerle Cinderes-Afrin ilçe merkezi arasındaki karayolu bağlantısı da kesilmiş oldu.

134 NOKTA ELE GEÇİRİLDİ

Harekatın başından bu yana Afrin’de 3’ü belde merkezi, 102’si köy, 6’sı köy altı yerleşim ve 22’i stratejik dağ veya tepe, biri YPG/PKK’ya ait üs olmak üzere 134 nokta ele geçirildi. 

CİNDERES ATEŞ ALTINA ALINDI

Hatay’ın Reyhanlı ilçesinin karşısındaki Afrin’in Cinderes bölgesindeki terör unsurları ateş altına alındı. Öğleden sonra sınırda konuşlu birlikler, insansız hava araçları ve istihbarat birimleri tarafından belirlenen Cinderes bölgesindeki teröristlere ait barınak, mevzi ve toplanma alanlarını Fırtına obüsleri ile vurmaya başladı. Aynı bölgelere savaş uçakları tarafından da hava bombardımanı düzenlendi.

RACO TUZAKLARDAN TEMİZLENİYOR

Kontrolün sağlandığı stratejik Raco belde merkezinde TSK ve ÖSO güçleri, teröristler tarafından kurulan bariyerlerin kaldırılmasına ve önceden tuzaklanan el yapımı patlayıcılar ile mayınların imha edilmesine başladı. Raco bölgesinde teröristler ile yer yer çatışmaların devam ettiği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.