"Zeytin Hasat Şenliği", Akhisar'da başlıyor!

"Zeytin Hasat Şenliği", Akhisar'da başlıyor!

Akhisar, 18-19 Ekim’de "Zeytin Hasat Şenliği"ne ev sahipliği yapacak. Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Dr. Mehmet Ulusoy  “Emektar çiftçilerimiz bütün yıl zeytinine gözü gibi baktı ve hasat döneminde tüm bu çalışmaların sonucunu alıyor” dedi. 

Bu sene hem zeytin hem de zeytinyağı bakımından geçmiş senelerin en iyi ürününü beklediklerini belirten Dr. Ulusoy “Sofralık zeytin üretebilmek için en yüksek kaliteye ulaşmak gerekiyor, bu sene rekoltenin azlığına rağmen biz o kaliteye fazlasıyla ulaştık. Tüm dünyaya en kaliteli zeytin yağını biz göndereceğiz” diye konuştu.

Üretim teşvikleri şart

Geçtiğimiz yıllarda ihracat gelirinin 330 milyon lira olduğuna değinen Dr. Ulusoy “Akhisar, yatırıma doymaz, durmadan üretir. Kazandığı gücü en yüksek seviyelere taşımak için her gün bir önceki günden daha çok çalışır” dedi. Dr. Ulusoy, üretimi teşvik edecek desteklerin önemli olduğunu belirterek “Ülke potansiyelini daha üst seviyelere ulaştırmak için devlet desteği şart. Yüzde 8 olan KDV’nin yüzde 1’e indirilmesini ve bir süre önce açıklanan zeytine prim desteğini de  bekliyoruz. İnanıyoruz ki bu desteklerle üretim ve tüketim hızla artacak” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.