Zeytinyağı Üretim Operatörlüğü Eğitimi gerçekleştirdi

Zeytinyağı Üretim Operatörlüğü Eğitimi gerçekleştirdi

İzmir Ticaret Borsası, 02-03 Ekim tarihleri arasında Zeytinyağı Üretim Operatörlüğü Eğitimi gerçekleştirdi. 

Mehmet ÖZDOĞRU- İki gün süren eğitimin ardından katılımcılar eğitmenlerle birlikte Urla’da zeytinyağı üretim tesisine keşif ziyareti yaptı. Balıkesir Üniversitesi Edremit Meslek Yüksekokulu Zeytincilik Bölümü’nden Öğretim Görevlisi Dr. Mücahit Kıvrak tarafından verilen eğitimde, katılımcılara zeytincilik faaliyetleri, üretimden sofraya zeytinin yolculuğuna dair pratik ve teorik bilgiler aktarıldı.

İzmir Ticaret Borsası öncülüğünde, tarımda yaşam boyu öğrenme yaklaşımını benimseyen bir eğitim platformu olarak hayata geçirilen Borsa Akademi çatısı altında gerçekleştirilen programda, zeytinciliğe genel bakış, zeytinyağı üretim teknikleri, zeytinyağı makinelerinde hassas ayarlar, zeytinyağı makine ve ekipmanları, zeytinde kalite, zeytinyağının elde edilme teknikleri, zeytinyağı makinelerinde çalışma esnasında yapılması gereken ayarlar, sofralık siyah zeytin üretim teknikleri gibi konulara yer verildi.

kestelli-001.jpg

Borsa Akademi’nin tarım sektöründe yer alan paydaşlar ve halkımız için tarım, gıda, çevre ve doğal kaynaklar alanında bir eğitim platformu olduğunu belirten İTB Yönetim Kurulu Başkanı Işınsu Kestelli, “Akademimizde ders zilinin en değerli ürünlerimizden biri olan zeytinyağı için çalması çok anlamlı. Akademi çatısı altında, kısa vadede zeytinyağı tadım eğitimi, tohum okulu, et okulu gibi birçok programımızla eğitim faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.

‘Zeytinyağı Üretim Operatörlüğü Eğitimi’ açılışında konuşan İTB Genel Sekreteri Dr. Erçin Güdücü ise talebi her geçen gün arttığı zeytin ve zeytinyağı sektöründe bilginin fark yaratmak açısından çok büyük önem arz ettiğini vurguladı.

ercin-guducu.jpg

“Amacımız kaliteyi artırmak”

Borsa Akademi çatısı altıdan verilen eğitimlerde hedeflerinin sektörde kaliteyi artırmak olduğunun altını çizen Güdücü, “Eğitimleri, zeytincilik mesleğinin, eğitim almış ve nitelik kazandırılmış kişiler tarafından yürütülmesi ve çalışmalarda kalitenin artırılması için düzenliyoruz. Bildiğiniz gibi günümüzde artık operatörlük belgeleri her geçen gün önem kazanıyor. Biz de tüm sektörün yeterliliğini arzu edilen seviyeye çıkarmayı amaçlıyoruz” dedi.

Eğitimlerin ardından katılımcılar Urla’da zeytinyağı üretim sahasında edindikleri teorik bilgileri uygulamalı olarak deneyimleme fırsatını buldu. Tarladan sofraya zeytin ve zeytinyağı üretim süreçlerini yakından inceleyen katılımcılar programın sonunda eğitim sertifikalarına kavuştu.

urla-saha-gezisi.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.