Ziraat Türkiye Kupası'nda Altay turladı

Ziraat Türkiye Kupası'nda Altay turladı

Ziraat Türkiye Kupası’na 3. Turdan katılan Altay, Mardin Büyükşehir Başakspor’u Mardin’de 2-0 mağlup ederek adını bir üst tura yazdırdı.

TFF Birinci Lig’de zirve mücadelesi veren Siyah-beyazlı ekipte teknik direktör Sait Karafırtınalar, Mardin’e ilk 11’de fazla forma şansı bulamayan oyuncuları götürdü. Oyuna hızlı başlayan Altay, henüz 3. dakikada etkili geldi. Bu dakikada Oğuz Han’ın kullandığı serbest atışta ceza alanı içinde topla buluşan Hüsamettin’in vuruşunu kaleci son anda kornere çeldi. 29. dakikada Leandrinho’nun vuruşu kaleciden geri döndü pozisyonu takip eden Murat Uslu’nun vuruşunda bu defa kaleci topu kornere tokatladı. 36. Dakikada Murat Uslu’nun sağdan ortasında Hüsamettin’in kafası yandan auta gitti ve ilk yarı golsüz tamamlandı. İkinci yarıya istekli ve arzulu başlayan Siyah-beyazlı ekipte 53. dakikada Oğuz Han’ın sert şutunu kaleci güçlükle kornere çelmeyi başardı. 58. Dakikada ev sahibi ekip Murat Kürüm ile etkili geldi fakat kaleci Cihan Topaloğlu gole izin vermedi.75. dakikada Leandrinho’nun sağdan ortasında Hüsamettin Yener’in dokunduğu top yandan auta gitti. Maçın normal süresi golsüz sona erince karşılaşma uzatmalara gitti.

ALTAY, UZATMALARA HIZLI BAŞLADI

Uzatma dakikalarının hemen başında Altay’ın golü geldi. Bu dakikada ceza alanı içinde topu önünde bulan Eren Erdoğan, düzgün bir vuruşla Siyah-beyazlıları deplasmanda 1-0 öne geçirdi. 99. dakikada Altay’ı rahatlatan gol Leandrinho’nun ayağından geldi. Bu dakikada Oğuz Han’ın sağdan ortasında Leandrinho, kaleciyi mağlup etti. 0-2. Siyah-beyazlı takım, bu sonuçla adını bir üst tura yazdırmayı başardı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.