Zorunlu olmayan tüm ameliyatlara durdurma kararı!

Zorunlu olmayan tüm ameliyatlara durdurma kararı!

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Covid-19 vakalarının artması sebebiyle müdahale edilmediği takdirde ölümcül olmayacak bütün tıbbi işlemler durduruldu.

Türk Tabipleri Birliği gerçek vaka sayısını “Bize ulaşan duyumlar hasta sayısının daha fazla olduğu yönünde. Bu salgının ülkemizdeki yaygınlığının belirlenmesi için ulaşılmış olması gereken test sayısının çok gerisinde olduğunu belirtmek durumundayız” diyerek açıklamıştı.
 
Gazete Rüzgârlı'dan Senem Büyüktanır'ın hastane kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, bazı illerde hastanelere başvuran ve yeni tip coronavirüs belirtisi gösteren kişi sayısında önemli bir artış söz konusu.

Hastanelerin enfeksiyon bölümleri gelen vaka sayısına yetmediği için, bazı illerde poliklinik bölümlerinin kapatılarak “Coronavirüse müdahale bölümleri” haline getirildiği öğrenildi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde Covid-19 vakalarının artması sebebiyle “Hastanede yatarak izlemi zorunlu olmayan hastalar” taburcu edilirken müdahale edilmediği takdirde ölümcül olmayacak bütün tıbbi işlemler durduruldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.