20 Ekim 2017 Cuma gündemden haberler

20 Ekim 2017 Cuma gündemden haberler

20 Ekim 2017 Cuma Türkiye gündeminden haberler

 
TÜRKİYE GÜNDEMİ                                                                                             20.10.2017
 
DOLAR-USD: 3.6565 AVRO-EURO: 4.3365 İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.8330 ALTIN-GOLD: 151.4000
 
 
CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: STRATEJİK ORTAKLIĞIMI MASAYA YATIRIRIM
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vize krizine ilişkin yaptığı açıklamada, "Kim bu büyükelçi? Koskoca ABD adına, stratejik ortağıyla ilişkide hemen şöyle bir paragrafla 'vizeleri kaldırdık' diyebiliyorsa, o zaman ben bu stratejik ortaklığımı masaya yatırırım" dedi.
 
BAŞBAKAN YARDIMCISI BOZDAĞ: IRAK'IN KUZEYİNE YÖNELİK YAPTIRIMLAR MASAMIZDA
Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Irak'ın kuzeyine yönelik yaptırımlarla ilgili "Her türlü opsiyon, o bölgedeki gelişmelere karşı bizim masamızdadır." dedi.
 
YKS'NİN AYRINTILARI BELLİ OLDU
Yükseköğretim Kurulunca, 23-24 Haziran 2018'de yapılacak. YKS'de, cumartesi günü TYT'de adaylara yöneltilecek 40 Türkçe, 40 matematik sorusu için 90 dakika süre verilecek.
 
POLİTİKA                                                                                                                                                                                                        
 
AK PARTİ'DE İSTİFA: ŞABAN DİŞLİ GÖREVİ BIRAKTI
AK Parti Başdanışmanı Şaban Dişli görevinden istifa etti. Dişli, istifa dilekçesinde "Partimi ve Sayın genel Başkanım Recep Tayyip Erdoğan'ı haksız yere daha fazla yıpratmamayı teminen bu kutlu görevden istifa ettim" dedi.
 
KILIÇDAROĞLU: İNSANLARIN İSTİFAYA ZORLANMASINI DOĞRU BULMUYORUM
CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın işaretiyle istifa eden belediye başkanlarına ilişkin açıklamalarda bulundu ve "İnsanları istifaya zorlamayı doğru da bulmuyorum, demokratik de bulmuyorum, ahlaki de bulmuyorum" dedi.
 
CHP'DEN KANUN TEKLİFİ: MAHALLE MUHTARLARI DA NİKÂH KIYSIN
CHP, müftülere nikâh yetkisi tanıyan kanunu Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) taşıyacaklarını açıklamasının ardından köy muhtarlarının yanı sıra mahalle muhtarlarının da nikah kıymasını sağlamak amacıyla yasa teklifi verdi.
 
DEVLET BAHÇELİ'DEN MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in istifa edeceği gündemine ilişkin, "Melih Bey 5 dönem yaptı, ne kadar faydalı görüyoruz. Kimseye arabuluculuk yapacak halimiz yok. Bu konular bizi ilgilendirmez diyeceğiz" dedi.
 
DÜNYA                                                                                                          _____                   
 
ABD: TÜRKİYE İLE GÖRÜŞMELERDE ÖNEMLİ İLERLEME KAT ETTİK
ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert günlük basın toplantısında iki ülke arasında yaşanan vize kriziyle ilgili konuştu. Nauert, 'Türkiye ile vize görüşmeleri verimli geçti. Önemli ilerlemeler kaydettik' dedi.
 
MERKEL: TÜRKİYE'DE HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ TAMAMEN YANLIŞ BİR YÖNE GİDİYOR
Almanya Başbakanı Angela Merkel, Brüksel'de yapılan AB liderler zirvesinde, Türkiye'yi mültecilere yardım konusunda överken, "hukukun üstünlüğü alanındaki gerilemeden" kaygılı olduğunu söyledi.
 
 
AVUSTURYA'NIN GENÇ LİDERİNDEN TÜRKİYE KARŞITI PAYLAŞIM
Avusturya'da hafta sonu yapılan seçimde sandıktan galip çıkan 31 yaşındaki Kurz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, "Türkiye ile AB müzakereleri durdurulmalı" dedi.
 
EKONOMİ                                                                                                               
 
İRAN VE TÜRKİYE TİCARETİ ULUSAL PARA İLE YAPACAK
Başbakan Binali Yıldırım ve İran 1. Cumhurbaşkanı İshak Cihangiri, iki ülke arasında ticaretin ulusal para ile yapılacağını açıkladı. Yıldırım, “İki ülkenin merkez bankası mutabakata varmış, uygulamayla ilgili diğer bankaların bilgilendirilmesi süreci başlayacak” dedi
 
BAKAN ALBAYRAK: "2018 YILINDA BORDA BÜYÜK BİR VİZYON PATLATACAĞIZ" 
Kırka Bor Maden İşletmesinde incelemelerde bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında bor ile ilgili büyük bir vizyon patlatacaklarını söyledi.
 
TAVAN FİYAT GEÇİCİ
Sigortacılık Genel Müdürü Dr. Şerif Çakırsoy, trafik sigortasında tavanın geçici, havuz sisteminin ise kalıcı olduğunu söyledi. Çakırsoy, BES’e otomatik katılımda ise işveren katkısının zor olduğunu ifade etti
 
İŞ BANKASI, İNOVASYON İÇİN ÇİN'E GİDİYOR
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, Silikon Vadisi’nin ardından şimdi de Çin’e bir inovasyon merkezi açmak için çalıştıklarını söyledi. Adnan Bali, Çin’de de bir inovasyon merkezi açacağız” dedi. 
 
OTOKAR'IN YENİ OTOBÜSÜ ULYSO AVRUPA'DA TANITILDI
Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, otobüs endüstrisinin en büyük buluşma noktalarından Busworld Europe Fuarı'nda yeni otobüsü ULYSO'nun lansmanını yaptı.
 
EFES ANTİK KENTİ'Nİ DENİZLE BULUŞTURACAK PROJE İÇİN 53 TEKLİF VERİLDİ
Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğünce, Efes Antik Kenti'ni 2 bin 500 yıl sonra yeniden denizle buluşturacak kanal projesinin ilk etabı için düzenlenen ihalede 53 teklif sunuldu.
 
SPOR                                                                                                                         ______                
 
OLİMPİA MİLANO 86-92 FENERBAHÇE DOĞUŞ
Turkish Airlines Euroleague ikinci hafta maçında Fenerbahçe Doğuş,  AX Armani Exchange Olimpia Milan’ı uzatma periyodunda 92-86 yenerek Euroleague’deki ilk galibiyetini aldı.
 
FAMİLA SCHİO 62-49 FENERBAHÇE
Fenerbahçe, FIBA Kadınlar Avrupa Ligi B Grubu’ndaki ikinci maçında deplasmanda İtalya’nın Famila Schio takımına 62-49 yenildi.
 
ATİKER KONYASPOR 0-2 SALZBURG
UEFA Avrupa Ligi I Grubu 3. hafta maçında Atiker Konyaspor, sahasında Avusturya temsilcisi Salzburg'a 2-0 yenildi.
 
HOFFENHEİM 3-1 M.BAŞAKŞEHİR
UEFA Avrupa Ligi C Grubu'nda Medipol Başakşehir deplasmanda Hoffenheim ile karşı karşıya geldi. Temsilcimiz sahadan 3-1 mağlup ayrıldı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.