24 Ağustos 2017 Türkiye gündemi

24 Ağustos 2017 Türkiye gündemi

Gündemden öne çıkan haber başlıkları

Açıklama: Açıklama: logo[1]

TÜRKİYE GÜNDEMİ    24.08.2017

 

DOLAR-USD: 3.4795

AVRO-EURO: 4.1120

İNGİLİZ STERLİNİ-GBP: 4.4565

ALTIN-GOLD: 144.6500

 

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN: IKBY'NİN REFERANDUMA GİTMESİ YANLIŞ BİR ADIM OLUR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD Savunma Bakanı Mattis'i kabulünde, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin referanduma gitmesinin yanlış bir adım olacağı belirtildi.

 

SAĞLIK BAKANLIĞI AİLE HEKİMLİĞİNİ MERCEK ALTINA ALIYOR

Sağlık Bakanı Ahmet Demircan, aile hekimliği ile ilgili çalışma yürüttüklerini, düzeltilmesi gereken noktalar varsa bunların hekimlerin de görüşleri alınarak düzeltileceğini belirtti.

 

HÜSEYİN ÇAPKIN: BENİ DE SIRTIMDAN BIÇAKLADILAR

Eski İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ile eski İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın'ın da aralarında bulunduğu 14'ü tutuklu 15 eski vali ve kaymakamın yargılanmasına başlandı. Savunmasını tamamlayan Çapkın, "Tıpkı yaverlerin generalleri derdest ettiği gibi FETÖ'cü emniyet müdürleri de beni sırtımdan bıçakladılar" dedi.

 

POLİTİKA   

BEKİR BOZDAĞ'DAN 'ERKEN SEÇİM' AÇIKLAMASI

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Seçimler 2019'da, vaktinde yapılacaktır. Erken seçim yapma AK Parti döneminde zaten olmamıştır. Bundan sonra da olmayacaktır" dedi.

 

'KAYBEDECEĞİ BELLİ SEÇİME GİRMEZ'

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, 2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimlerine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun aday olacağı iddiasıyla ilgili, “Tanıyabildiğim kadarıyla Sayın Kılıçdaroğlu’nun aday olmayacağını düşünüyorum. Kaybedeceği belli yarışa girmeyecektir” dedi.

 

KILIÇDAOĞLU: “BEN ADALET DİYORUM O ATLET DİYOR”

NTV’de soruları yanıtlayan CHP Genel Başkanı  Kılıçdaroğlu, atletli fotoğrafına ilişkin olarak "O fotoğrafta yapmacıklık toplu iğnenin ucu kadar göremezsiniz. O fotoğraf Anadolu’da sıradan bir ailenin fotoğrafıdır." dedi. Fotoğraf üzerinden kendisini eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da "Ben adalet diyorum, o atlet diyor" sözleriyle tepki gösterdi. 

 

TEZCAN: KILIÇDAROĞLU'NU HAKSIZ YERE TUTUKLAMAYA KİMSENİN GÜCÜ YETMEZ

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, "Herkes şunu bilsin ki Kemal Kılıçdaroğlu'nu haksız yere tutuklamaya kimsenin gücü yetmez." dedi.

 

KORAY AYDIN: CUMHURBAŞKANI ADAYIMIZ MERAL AKŞENER OLACAK

MHP'li muhaliflerin kuracağı partiye katılacağını açıklayan Koray Aydın, 2019'da yapılacak seçimlerde adaylarının Meral Akşener olacağını söyledi. Aydın, "Yaptığımız anketlerde Tayyip Erdoğan birinci turda kesinlikle kazanamıyor" ifadelerini kullandı.

 

DÜNYA   

 

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: ERBİL'DEN BEKLENTİMİZ REFERANDUMUN İPTALİDİR

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, IKBY'nin 25 Eylül'de yapmayı planladığı referandum kararına ilişkin, "Erbil'den beklentimiz son derece sade ve nettir. Bu referandum kararının iptal edilmesidir." dedi.

 

SPD'NİN BAŞBAKAN ADAYI SCHULZ: ERDOĞAN İÇ İŞLERİMİZE KARIŞMASIN

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti'nin (SPD) başbakan adayı Martin Schulz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan Almanya'nın iç politikasına karışmamasını istedi. Alman Meclis Başkan Vekili Claudia Roth da Türkiye'ye daha fazla ekonomik baskı yapılmasından yana olduğunu açıkladı.

 

EKONOMİ    

 

HEDEF 4 MİLYAR DOLAR TİCARET

Vietnam ziyaretinin yeni bir dönemin başlangıcı olduğunu belirten Başbakan Binali Yıldırım, “2020’ye kadar ticaret hacmimizi 4 milyar dolara yaklaştırabiliriz” dedi.

 

BAKAN AĞBAL'DAN TAŞERONA KADRO AÇIKLAMASI

Maliye Bakanı Naci Ağbal memur zammının 2018 bütçesine maliyetinin 13 milyar lira olduğunu söyledi. Taşeron işçilerin kadroya alınması konusunda Ağbal, "Çalışma Bakanlığı'nın çalışmaları yakın zamanda ortaya çıkacak. Çok uzak olmayan vadede çalışmaların sona geleceğini düşünüyorum" dedi.

 

TÜRKİYE’NİN İLK ASTRONOTU BURSA’DAN ÇIKACAK

Türkiye’nin uzay temalı ilk eğitim merkezi Bursa’da açılıyor. 200 milyon liralık yatırımla kurulacak Gökmen Uzay, Havacılık ve Eğitim Merkezi’nde astronotlar yetiştirilecek

 

TÜRKİYE'DEKİ YUMURTALAR 'TEMİZ' ÇIKTI

Tarım Bakanlığının fipronil krizinin ardından başlattığı analiz çalışmaları sonucunda bu maddenin Türkiye'deki yumurtalarda tespit edilmediği bildirildi.

 

RUSYA VE TÜRKİYE ARASINDA BÜYÜK ANLAŞMA

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı Georgiy Kalamanov, Rus ve Türk şirketlerinin 86. İzmir Fuarı’nda 820 milyon dolar değerinde kontrat imzalama konusunda anlaştıklarını bildirdi.

 

İSTANBUL'A EN ÇOK ALMAN, EN AZ KUZEY KORELİ GELDİ

İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü verilerine göre ocak-haziran döneminde İstanbul'a 207 ülkeden 5 milyon 704 bin 702 bin turist geldi. Buna göre turistlerin yüzde 9,4'ünü Almanlar oluştururken, söz konusu dönemde Kuzey Kore'den sadece 1 kişi kenti ziyarete geldi.

 

OTI HOLDİNG ALMAN TUR OPERATÖRÜNÜ SATIN ALDI

OTI Holding, geçen yıl 65 milyon euro ciroya ulaşan Alman tur operatörü Ferien Touristik’i satın aldı. OTI Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bektaş, satın almayla ilgili olarak önümüzdeki aylarda basına bir lansman gerçekleştireceklerini duyurdu.

 

BÜYÜK MÜKELLEFLERDE VERGİ ŞAMPİYONU GARANTİ

Büyük Mükellefler Vergi Dairesi'ne bağlı mükelleflerden geçen yıl 13 milyar 125.9 milyon liralık kurumlar vergisi tahsil edilirken, vergi şampiyonu Garanti Bankası oldu.

 

SPOR   

 

YASEMİN ADAR DÜNYA ŞAMPİYONU

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek, Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğunu elde etti.

 

Interpress tarafından hazırlanmıştır

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.