32 yıllık avukat en iyi zeytinyağını üretti !

32 yıllık avukat en iyi zeytinyağını üretti !

İzmir Barosu Avukatlarından Abdullah İpek, 6 yıl önce başladığı zeytincilikte zirveye ulaştı.

 

İzmir Barosu Avukatlarından Abdullah İpek, 6 yıl önce başladığı zeytincilikte zirveye ulaştı. Zeytinliğini en doğal atmosferde yetiştiren Avukat İpek, katıldığı yarışmada, asit değeriyle jüri üyelerini bile şaşırtan derecede en iyi zeytinyağı üreticisi şekildi.

Avukatlığını mesleğini İzmir Barosu bağlı olarak 32 yıldır yürüten Avukat Abdullah İpek, 2012 yılında zeytinciliğe ilgi duymaya başladı. İzmir’in Urla ilçesi, Kuşçular Köyü’nde 1100 adet zeytin ağacı diken Avukat İpek, zeytinlerine özel olarak bakıma aldı.  Zeytinlerini doğanın şartlarında, en doğal ortamda yetişmesi için özel önem gösteren İpek, fideler zeytin vermeye başladığında da onları özenle topladı.

Yere düşen zeytinleri dahi almayan, zeytinyağının içine katmayan Avukat Abdullah İpek, tadına bayıldığı zeytinyağını ‘Yaşama Dokunanlar Platfarmu’nun yarışmasına gönderdi. Bir çok zeytinyağı üreticisinin katıldığı yarışmada İzmirli Avukat Abdullah İpek’in zeytinyağı, 0.3 asit oranıyla en doğal ve en iyi zeytinyağı seçildi. Soyadına verdiği zeytinyağının ödül almasıyla, hem gösterdiği sabra, hem de özene sevinen Avukat ipek, özel yerlerde satılan zeytinyağının yiyenler tarafından asit oranı çok düşük olduğu için özellikle tercih edildiğini belirterek, “Zeytinciliğe ticari kaygı ile bakmadığım için, zeytinleri en doğal ve en dikkatli ortamda yetişmesini beklediğim için bu başarı da kendiliğinden geldi. İyi zeytinyağını üretmek yanında, iyi zeytinyağı yiyebildiğim içinde tabi ki mutluyum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.