AK PARTİ GÜZELBAHÇE’DE ŞOK İSTİFALAR!

AK PARTİ GÜZELBAHÇE’DE ŞOK İSTİFALAR!

Ak Parti Güzelbahçe İlçe Yönetimi atanmasının ardından 3 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen çatırdamaya başladı. 5 yönetici istifa ederken, bazı ilçe başkan yardımcılarının görevleri ilçe başkanı Vasfi Çakıroğlu tarafından değiştirildi.

Ak Parti Güzelbahçe İlçe Yönetimi atanmasının ardından 3 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen çatırdamaya başladı. 5 yönetici istifa ederken, bazı ilçe başkan yardımcılarının görevleri ilçe başkanı Vasfi Çakıroğlu tarafından değiştirildi. En çok dikkat çeken isim ise Teşkilatta 2 numaralı isim olarak kabul edilen Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanı Nihat Baran’ın görevden alınması oldu.

Gerçek Haberci İmtiyaz Sahibi Adem NAKÇI'nın haberine göre, ilçe Başkanının atanmasının üzerinden yaklaşık 4, ilçe yönetiminin atanmasının üzerinden ise ancak 3 ay geçen Ak Parti Güzelbahçe İlçe Yönetimi kriz üzerine kriz yaşıyor. 16 Nisan 2016 tarihinde yapılan Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi Anayasa Değişikliği Referandumu’nda çıkarabildiği yüzde 18.18 oy ile adeta hezimete uğrayan ilçe teşkilatında ilk günden beri süre gelen sorunlar artarak çoğalınca 5 yönetici görevlerinden istifa etti. İstifa eden yöneticiler ile ilgili olarak parti kulislerinde İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu’nun yönetim anlayışı ile uyum sağlayamadıkları bu nedenle verimli çalışamadıkları için istifa ettikleri konuşuluyor. 

Yedekten Başkan Yardımcılığı’na!

İstifa eden isimlerin yerlerine yedek listeden Şafak Karasu, Osman Coşkuner, Rafet Çavuş, Mehmet Yaşar ve Bülent Demir getirildi. Yedek listeden yönetime yapılan takviyeler sonrası İlçe Başkanı Çakıroğlu tarafından İlçe Yürütme Kurulu’nda da revizyona gidildi. Revizyon sonrası yedek listeden gelen Şafak Karasu’nun Ekonomik İşlerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı, Osman Coşkuner’in ise Halkla İlişkilerden Sorumlu İlçe Başkan Yardımcısı olarak atanması parti kulislerinde, “Madem İlçe Başkan Yardımcısı olacak kadar donanımlı ise bu arkadaşlar neden başta listeye alınmadı ve referandum sürecinde teşkilatın daha aktif çalışması sağlanmadı? “ tartışması başlattı.

Baran Rakip Görüldüğü İçin mi Görevden Alındı? 

Bu arada ilk açıklanan ilçe yönetim kurulunda Ak Parti’de Başkandan sonra 2 Numaralı koltuk olarak bilinen Siyasi ve Hukuk İşleri Başkanlığı görevi verilen Mehmet Nihat Baran’ın gerekçe gösterilmeden görevden alınarak düz üye yapılması da kulislerde tartışılıyor. Konuyla ilgili olarak Güzelbahçe kulislerinde İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu’nun Baran’ı kendisine rakip çıkma ihtimaline karşılık güçlenmemesi için görevden aldığı iddia ediliyor.

Kadın ve Gençlik Kolları’na Görevden Alma Gözdağı!

Öte yandan parti kulislerinde ortaya atılan bir başka iddia ise, İlçe Başkanı Vasfi Çakıroğlu’nun yakın çevresine İlçe Kadın Kolu Başkanı Burcu Dereci ile İlçe Gençlik Kolu Başkanı Mehmet Ali Baran’ı görevden alacağını ifade ettiği konusu. Özellikle Gençlik Kolu Başkanı Mehmet Ali Baran’ın kendisine rakip olacağı için görevden aldığı Mehmet Nihat Baran’ın oğlu olması kulislere, “Başkan partiyi değil de kendi koltuğunu düşünüyor” şeklinde yansımış durumda.

Bu arada Ak Parti Tüzüğü’nde Gençlik ve Kadın Kolu Başkanlarını görevden alma yetkisi İl ve İlçe Başkanlarının tasarrufunda değil.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.