Ak Parti İzmir’de delege seçimine itiraz var!

Ak Parti İzmir’de delege seçimine itiraz var!

Yapılmadan önce yöntemi ve hazırlanan listeler ile ilgili gündeme gelen Ak Parti İzmir delege seçimlerine tepkiler isyan boyutuna gelirken Urla İlçesi’nde yapılan seçime itiraz geldi.

Yapılmadan önce yöntemi ve hazırlanan listeler ile ilgili gündeme gelen Ak Parti İzmir delege seçimlerine tepkiler isyan boyutuna gelirken Urla İlçesi’nde yapılan seçime itiraz geldi. Önceki denem İlçe Teşkilat Başkanı Erdem Özdemir, Ak Parti Genel Merkezi ve İzmir İl Başkanlığı’na seçimin iptali için itiraz etti.

“Eş, dost, akraba yazılacak”, “Genel merkezin talimatına aykırı seçim yapılacak” iddiaları ile başlayan tartışmaların gölgesinde yapılan Ak Parti İzmir delege seçimlerine isyan gittikçe büyüyor. Bu tartışmaların en yoğun yaşandığı Urla’da isyan resmi itiraza dönüştü. Önceki ilçe yönetimde Teşkilat Başkanlığı görevini yürüten Erdem Özdemir, Ak Parti Genel Merkezi, İzmir İl Başkanlığı ve Urla İlçe Başkanlığı’na seçimin iptali için itiraz etti. Özdemir verdiği itiraz dilekçesinde, yapılan seçimlerde 37 mahallenin sandıklarının ilçe başkanlığında kurulduğu, sandık başında ilçe yöneticilerinin olduğu gelen üyelere hazır delege listesi verildiği ve paravan konulmadan sandık başında acele ile oy kullandırıldığı ifade edilerek yapılan seçimin genel merkezin talimatlarına aykırı olduğu ifade edildi.

8ed18833-bbd7-47cf-b3f6-cedb504a183a.jpg

Delege belirlenmesinde ve dağılımında da genel merkezin talimatlarının ihlal edildiğine vurgu yapılan itiraz dilekçesinde; “Yapılan delege seçiminin iptali ve Genel Merkezin talimatına uygun şekilde listelemelerin yapılarak yenilenmesi için gereğinin yapılmasını arz ederim” denildi. İtirazın, Ak Parti Genel Merkezi Teşkilat Başkanlığı, Ak Parti İzmir İl Başkanlığı ve Urla İlçe Başkanlığı’na aynı anda yapılması dikkat çekti.

Bu arada, Ak Parti Genel Merkezi ve İzmir İl Teşkilat Başkanlığı’nın talimatlarına rağmen listelerde çok sayıda aynı soy isimden kişilerin bulunması da ayrı dikkat çekti.

Bir İsyanda Kemalpaşa’dan!

Bu arada Urla’da yapılan delege seçimlerine itiraz yaşanırken, Kemalpaşa’da Ak Parti Genel Merkezi ve İzmir İl Teşkilat Başkanlığı’nın talimatlarına aykırı seçim yapıldığı ortaya çıktı. Talimatlara göre kesin delege yapılması gereken İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Kemalpaşa Belediye Meclis Üyeliği görevlerini yürüten Mustafa Köse delege yazılmadı. Mevcut yönetimin kendine muhalif olarak kabul ettiği çok sayıda partili listelere dahi giremezken, başta Kırkpınar olmak üzere çok sayıda aynı soy isimden kişinin yazılması dikkat çekti.

Öte yandan, aynı soy isim ve akrabalar aynı listede olmaması talimatına rağmen Kemalpaşa Kadın Kolları Başkanı Çile Özkul ve eşini Mehmet Özkul’un Sekiz Eylül Mahallesi’nden delege yazılması tepkileri çekti.

Tepki çeken bir diğer iddia ise, ilçede FETÖ soruşturması neticesinde gözaltına alınan isimlerin tasfiye edilmeyerek yerlerine eşleri yada çocuklarının yazılması iddiası oldu.

Delege Listelerini Değiştireceğiz!

Delege seçimlerine isyan bu boyuttayken bazı ilçe başkanlarının ise yakın çevresine “Bu delegelerin bazılarını değiştirebiliriz” demesi zaten mühürsüz ve resmi olmadığı için tepki çeken delege listeleri üzerinde yaşanan tartışmayı başka boyuta çekti. Birçok ilçede seçimde kullanılan listelerin birer kopyasının hazırlandığı değişim yapılması halinde “evrakta sahtecilik” suçlamasıyla yargıya gidecekleri öğrenildi.

Yüz kızartıcı suç olarak kabul edilen evrakta sahtecilik suçundan ceza alan kişinin siyasi partiler kanuna göre siyaset hakkı ortadan kalkıyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.