AK Partili Vekilden Cumhuriyet Açılaması

AK Partili Vekilden Cumhuriyet Açılaması

AK Partili vekilden Meclis'te cumhuriyet açıklaması

AK Parti Hatay Milletvekili ve TBMM Anayasa Komisyonu Üyesi Adem Yeşildal, "Cumhuriyet ortak değerimizdir, tartışma konusu bile olamaz" dedi.

Anayasa değişikliği ve referandum ile ilgili açıklamalarda bulunan Yeşildal, anayasa değişikliğinin son derece önemli bir adım olduğunu söyledi. Milletin doğrudan yürütmeyi seçeceğini dile getiren Yeşildal, "Bu da halkın egemenliği anlamını taşıyan Cumhuriyetimizi daha da güçlendirecek" diye konuştu.
 
Anayasa değişikliğini muhalefetin rejim tartışması haline getirmeye çalışmasını da anlamsız bulduğunu belirten Yeşildal, "Zira yapılan değişiklik yönetim yani yürütmenin seçimi ile ilgili bir değişikliktir. Mevcut sistemde halk milletvekillerini seçiyor ve milletvekilleri de hükümeti belirliyordu. Yeni düzenlemede halk iki farklı sandıkta, birinde milletvekilini, diğerinde de Cumhurbaşkanını seçmek sureti ile yürütmeyi de doğrudan seçmiş olacak. Dolayısıyla milletimiz yasama organı üyeleri olan milletvekillerini de, yürütme organı oluşturan hükümeti de doğrudan seçecektir. Dolayısıyla Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’ın dediği gibi Cumhuriyetimizin kendisi de ortak değerleri de, Türk milleti tarafından benimsenmiş ve hazmedilmiştir. Bu değerler hepimizin ortak değerleri ve hepimizin öz değerleridir. Bize göre Cumhuriyet ile ilgili tartışmalar 1923 yılında bir daha açılmamak üzere kapanmıştır. Bu değerler tartışma konusu dahi yapılmamalıdır" ifadelerini kaydetti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.