Apple rekor vergi cezasını ödemeye başladı!

Apple rekor vergi cezasını ödemeye başladı!

Apple vergi cezası ödemesini 2 yıl geciktirdi!

Dev şirketlerin vergi kaçırdığı konusunda haberlerin gündemi meşgul ettiği dönemlerde Apple da suçlu bulunmuş ve vergi cezası ödemesine karar verilmişti. Apple vergi cezası ödemesine mahkeme kararından 2 yıl sonra başlıyor!

Apple vergi cezası ödemesini 2 yıl geciktirdi!

İrlanda mahkemesi tarafından verilen 15 milyar dolarlık vergi cezasının üzerinden 2 yıl geçmesinin ardından ilk ödeme geçtiğimiz günlerde yapıldı. Apple, İrlanda devletine 1.76 milyar dolar ödeyerek, cezayı resmen kabul etmiş oldu.

İtiraz süreçleri ve hukuki limitlerin son gününe kadar kullanılması nedeniyle yaklaşık 2 yıl kadar uzayan bu süreçte Apple, mahkemenin kararını değiştirmeyi başaramadı.

2003 ile 2014 yılları arasında İrlanda Rekabet Kurumu tarafından kesilen bu ceza, geçtiğimiz günlerde alınan ilk ödeme ile birlikte 2 yıldır yapılan ilk ödeme oldu. İrlandalı yetkililere göre Apple‘ın yaptığı bu hamle, doların son yıllarda değer kaybetmesi nedeniyle başarısızlıkla sonuçlandı.

Apple‘ın Amerikan dolarında yaşanan düşüş nedeniyle, avro olarak kesilen cezaya ödemesi gereken miktar artıyor. Kasasında çok fazla miktarda nakit bulunan Apple‘ın ise bu tarz bir yolu neden seçtiği konusunda ise resmi bir bilgi bulunmuyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.