Başkan Atila: "Bornova daha yeşil oldu, daha yeşil olacak"

Başkan Atila: "Bornova daha yeşil oldu, daha yeşil olacak"

Medya Ege TV'de canlı olarak yayınlanan 'Siyaset Gündemi' programına konuk olan Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, 4,5 yıllık başkanlığı döneminde yaptıklarını ve gelecekte Bornova'da yapacaklarını anlattı.

Medya Ege TV'de Gazeteci Yazar Ali Eyce'nin hazırlayıp, sunduğu 'Siyaset Gündemi' programına Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila konuk oldu. Aynı zamanda önümüzdeki dönemde Bornova Belediye Başkanlığı yapmak için partisi CHP'dan aday adayı olan Başkan Atilla, 4.5 yıllık süreçte yaptıklarını da anlattı.

Bornova'da başkanlık yaptıkları dönemde, sosyal belediyeciliğe Derman Belediyecilik olarak yeni bir ivme kazandırdıklarını, vatandaşların ihtiyaçlarını gidermek için özel marketler kurduklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, "Bornova'da yaşayanların ihtiyaçlarını çok yönlü olarak düşündük. Gençlerimiz faydalanacağı kafeteryalar, sosyal etkinlik alanında kültürel faaliyetleri yapabilecekleri alanlar, spor kompleksleri yaptık. Yetinmedik, Bornova'ya yeşil olan yeşilini daha da yeşillerdirmeyi amaçladık ve diyebilirim ki, bugün Bornova bütün ilçelerimizden daha çok yeşil alan sahip duruma geldi" dedi.

img_1634.jpg

Bornova'nı Bornovalılar birlikte yönetmeyi tercih ettiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Belediye binası bizim için yönetim merkezi ama biz Bornova'yı Bornovalılarla birlikte yönetmeyi tercih ettik. Bu amaçla daha çok alanlara çıktık. Günümüzü Bornova'nın mahallelerinde, sokaklarında geçirdik. Projelerimizi yerinde gördük. Olumlu ve olumsuz vatandaşlarımızın taleplerini dinledik ve onların olumlu, olumsuz yönlendirmeleriyle de projelerimizi daha faydalı olabilmesi adına değişiklikler dahi yaptık. Biz Bornova'da her kesiminden yönetcilerle, her kesimden vatandaşlarımızla birlikte düşünerek, birlikte yöneterek yaşanacak bir yer kazanmayı amaçladık. Bu anlamda da başarılı olduğumuzu düşünüyoruz" dedi.

Bornova'nın kültür, sanat ve eğitim merkezi olmasının yanında, kendi döneminde yaptıklarıyla spor merkezi haline de getirmeyi başardıklarına inandıklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, Bornova Doğanlar Stadyumu bu anlamda İzmir'e, İzmirlilere ve İzmir sporuna büyük katkı koyduklarını, büyük fedakarlıklar yaparak spor komplekslerimizi hayata geçirdik. Bu tüm İzmir'in, İzmir sporunun, İzmir'in güzide spor kulüplerinin kazanıma olduğunu söyledi.

Bornova için 20 yıl sonrası düşünerek projeler geliştirdiklerini ve görevi devam etmeleri halinde bu projelerini de Bornova'ya kazandırmaya çalışacaklarını belirten Bornova Belediye Başkanı Olgun Atila, "Bornova Bizim Evimiz diye sloganımız var. Biz evimizi daha da güzelleştirmek, daha da yaşanabilir hale getirmek için tüm ekonomik zorluklara rağmen çalışıyoruz. Bunda başarılı da oluyoruz. Ekonomik durumları zorluklarına göre projelerimizi de buna göre planlıyoruz. Projelerimizde gecikme dahi yaşanmadan hayata kazandırıyoruz. Burada bütçenizi kontrol eder, yapacağınızı planlarsanız bu işler daha rahat oluyor.  Yerel yönetimin başı olarak da bizim başarılı işler yapmamazı, ilçede yaşayan vatandaşlarımızın daha yaşanabilir bir ilçeye sahip olmalarını sağlıyor. Bu anlamda, gerek belediye bünyesinde çalışanlarımaz, gerek Bornova halkına ve bize desteklerini her zaman sunan başka İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne, merkezi yöneticilerimize, polisimize, gençlerimize, kadınlarımıza, yaşlılarımıza çok ama çok teşekkür ediyoruz. Biz başarıyorsak, hep onların desteği, birlikte hareket etme kararları ve Bornova için, Bornovalılar için daha iyi şeyler yapabilme gayreti ve isteğiyle oluyor." dedi.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.