BERGAMALI SANATÇILARDAN MÜZİKLİ ŞİİR GECESİ

BERGAMALI SANATÇILARDAN MÜZİKLİ ŞİİR GECESİ

Bergamalı şair Halim Yazıcı ve müzisyen Zafer Muhlis Uslu’nun, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdikleri Bergama’ya bir anlamda vefa borcu niteliğindeki konser ve şiir dinletisi, Bergama Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

 

Bergamalı şair Halim Yazıcı ve müzisyen Zafer Muhlis Uslu’nun, çocukluk ve gençlik yıllarını geçirdikleri Bergama’ya bir anlamda vefa borcu niteliğindeki konser ve şiir dinletisi, Bergama Belediyesi’nin organizasyonuyla gerçekleştirilecek.

Etkinlik, 3 Aralık Cumartesi günü, Bergama Belediyesi’nin geçtiğimiz ay hizmete açtığı Bergama Kültür Merkezi (BerKM)’de saat 20.30’da başlayacak.

İlk gençlik yılları, Bergama’nın binlerce yıllık tarihi ve kültürel birikimiyle beslenen sanatçılar, şiir ve müziğin eşsiz buluşmasını, yönetmen Mutlu Polat’ın çekimlerini yaptığı ve bu geceye özel gösterilecek Şiirli Kısa Film; “CazKedisi & Kadim Pergamon” ile geceyi taçlandıracak.

Bergama temalı şiirlerini seslendirecek olan şair Halim Yazıcı’ya, müzisyen Zafer Muhlis Uslu’nun, yine şairin şiirlerinden bestelediği ve geçtiğimiz ay piyasaya çıkan “Bu Seferlik Affedin” adlı CD’sinde yer verdiği bestelerini seslendirecek.

Sanatçılara bu akşam için özel olarak oluşturulan grupta; bas gitarda Taner Ersoy, davulda Sunay Ersoy, gitarda Cem Şengül ve klavyede ise Gökhan Uzunlar eşlik edecek.

ZAFER MUHLİS USLU & HALİM YAZICI

ŞİİR DİNLETİSİ KONSERİ

Tarih: 3 Aralık 2016 Cumartesi

Saat: 20.30

Yer: BerKM

Not: Etkinlik biletlerini BerKM gişelerinden temin edebilirsiniz.

Not: Bergama Belediyesi, etkinliğe İzmir’den katılacak konuklar için, 3 Aralık Cumartesi günü, saat;17.00’de, (Gidiş-Dönüş) Mavişehir İzban İstasyonu’ndan araç kaldıracaktır.

Halim Yazıcı 

İzmir İktisat Fakültesi’ni bitirdi. 1978 yılında Dönemeç dergisinin bir süre sahipliğini ve sorumlu yönetmenliğini yaptı. Küçücük, Körfez, Akrapol, Yamaç, Ünlem dergilerini kurucuları arasında yer aldı. İlk şiir ve inceleme yazılarını Dönemeç, Türkiye Yazıları, Küçücük, Sanat Edebiyat 81 ve Kocatepe’de yayımladı. Denizli Belediyesi Kültür Müdürlüğü (10 yıl), İzmir Çiğli Belediyesi Kültür Müdürlüğü (5 yıl), İzmir Konak Belediyesi Kültür Müdürlüğü (5 yıl) görevlerinde bulundu. Temmuz 2009 - Ekim 2010 tarihleri arasında İzmir Büyükşehir Belediyesi Kültür Müdürlüğü, Kent Konseyi Şube Müdürlüğü, Bornova Belediye Başkanlığı Kültür-Sanat Danışmanlığı görevlerinde bulundu. Çalışma hayatını Konak Belediyesi'nde sürdürmektedir. Yayın hayatına Nisan 2015'de başlayan CazKedisi adlı şiir dergisinin Genel Yayın Yönetmenidir.

Zafer Muhlis Uslu

1957 yılında Bergama 'da doğdu. İstanbul İktisadi ve Ticari İlimler Akademisinden 1982 yılında mezun oldu. Müzik kendisini bildiğinden beri dinleyici olarak ilgi alanı. 2011 yılında Hüsnü Arkan 'ın teşvikiyle gitarla haşır neşir oldu.

Şiirlere meraklı olduğundan dostlarının şiirlerini gitarın yol göstermesiyle kendince okumaya başladı. 2016’da, “Bu Seferlik Affedin” adlı ilk CD’sini yayınladı. Ütopya/Bağımsız Müzik tarafından yayınlanan CD’nin düzenlemelerini Murat Öztürk yaptı. Sanatçıya; davulda Çağlar Kaymak, gitarlarda Murat Öztürk, basgitarda Ayhan Güney, piyano/klavyede Ayşe Can eşlik etti.

GECEDE YER ALACAK DİĞER MÜZİSYENLER

Sunay ERSOY / Davul, Vurmalı Çalgılar

1973 Kırcaali'de doğdu. Kırcaali Güzel Sanatlar Akademisi’nde eğitimini tamamladı. İlk profesyonel müzik grubu “Yolun Ateşi”ni Balıkesir’de kurdu. Birçok ünlü isme eşlik ettikten sonra yine kendi projesi olan Babetna grubunda müzik hayatına devam etmekte...

Taner Ersoy / Bas Gitar

1978 yılında Bulgaristan’ın Kırcali şehrinde doğdu. İlk profesyonel müzik hayatına müzisyen olan abileri ile 1998 yılında başladı. İlk albüm çalışmalarını 2007 yılında katıldıkları JD Rock Competition müzik yarışmasında kazandıkları dereceden sonra Parti grubu ile yaptı. Uzun zaman stüdyo kayıtlarında yer aldı. Eğitimini Galatasaray ITM Müzik Teknolojilerinde tamamladıktan sonra, stüdyo çalışmalarına devam etmekte.

Cem Şengül / Gitar

14.03.1989 Manisa Salihli doğdu. 2007'de Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Konservatuarı'ndan mezun oldu. 2013 de Yüksek Lisansa başladı. Birçok müzik eğitimi kurumunda gitar öğretmenliği yaptı. Yıllarca stüdyo ve sahne müzisyenliği yapıp birçok ünlü sanatçıya gitarıyla eşlik eden Ayhan Günyıl'dan klasik gitar eğitimi aldı. Şu sıralar, İdo Tatlıses, Yaşar İpek, Bahadır, Tatlıöz, Özlem Özdil gibi isimlere eşlik etmekte.

Gökhan Uzunlar / Piano ve Klavyeli Çalgılar

1985 yılında Isparta'da doğdu. ilk orta ve lise eğitimimi Isparta'da tamamladı,  ilk müzik derslerini bando astsubayı olan dedesi ile gerçekleştirdi. 2003 yılında Burdur Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği bölümüne girdi, piyano ve armoni derslerinde Prof.Dr Sibel Karakelle ile uzun yıllar çalışmalar yaptı. 2009 yılında Haliç Üniversitesi Türk Musikisi Yüksek Lisans Öğrencisi olarak İstanbul'da eğitimine devam etti. Süleyman Demirel Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Müzik bölümünde 3 yıl piyano bölümünde Öğretim elemanlığı yaptı birçok özel okulda müzik öğretmenliği yaptı. Sahne çalışmalarında yer aldı. Birçok sanatçı ile sahne çalışmaları ve projelerde yer aldı. Uzun, güzel ve yorucu olan müzik yolculunda piyano ve Keyboard ile olan yolculuğu devam ediyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.