CHP'den Bayraklı'daki "Tokat" İddiasına Yalanlama

CHP'den Bayraklı'daki "Tokat" İddiasına Yalanlama

Bayraklı'nın Emek Mahallesi’ndeki delege seçimlerinde Karşıyaka üyesi bir partilinin CHP Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in ‘tokat’ attığı iddialarına Bayraklı’dan sorumlu CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı’dan yalanlama geldi.

CHP’de kongre süreci ilçelerde tüm hızıyla devam ederken mahallelerdeki delege seçimleri ise sürüyor. Hafta sonu mesaisinin yoğun yaşandığı Bayraklı’da delege seçimlerine “tokat” damga vurdu. Emek Mahallesi’nde yapılan delege seçimlerinde İlçe Başkanı Cemalettin Alper’in bir partiliye “Tokat” attığı iddiası üzerine gözler sandık başında görevlendirilen yöneticiye çevrildi.

Bülent Ermiş adlı parti üyesinin iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirten ve Bayraklı delege seçimlerini izlemek için gözlemci olarak bulunan CHP İzmir İl Sendikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı, İlçe Başkanı Cemalettin Alper ile adı geçen parti üyesinin sözlü münakaşası dışında bir şiddet olayının yaşandığını görmediğini açıkladı.


İlçe başkanı Alper ile birlikte sabah saatlerinden itibaren seçimlerin yapılacağı tüm mahalleleri tek tek gezdiklerini, öğleden sonra tekrar Emek Mahallesi’ne geldiklerini belirten il gözlemcisi İsmet Basmacı, yaşanan gerginliğin ‘tokat atma ya da dayak’ olmadığını kaydederek, şu tanıklıkta bulundu:


“İlçe başkanının tokat attığını ben görmedim. Biz ilçe başkanımla beraber sabah dokuzda buluştuk. Beş mahallede seçim var. Dördünde tek liste, ikisinde çift liste. Birlikte hepsinin sandık başlarına gittik, taraflara başarılar diledik. Emek Mahallesi’ne baktıktan sonra iki kez tur attık. Hiçbir sıkıntı ve sorun yoktu. Öğleden sonra Emek Mahallesi’ne gittiğimiz zaman bir tane parti üyemiz, Karşıyaka’da üye, ismini bile bilmiyorum. Kendisini orada bir gerginlik yaratma hevesinde gördüm. Ancak üzerinde durmadım, seçim heyecanına bağladım. Dışarıda karşı taraftaki listede bulunan Recep Kazan adlı eski meclis üyesi var. Onunla sohbet ediyordum.
 

DAYAK, TOKAT GÖRMEDİM


O arada bir ses geldi seçim yapılan yerden. Hemen gittim sıkıntı olmasın diye. İkisinin arasında sadece sözlü bir münakaşa olduğunu gördüm. Cemalettin Bey’in adı geçen partilimize, ‘Sen ne karışıyorsun. Sen Karşıyaka üyesisin, buradaki seçimlere karışman doğru değil, çık dışarı’ dediğini duydum. Dayak ya da tokat görmedim. Olsaydı ve görseydim gereğini yapardım.”


“Biz il başkanlığı adına orada gözlemciyiz. Zaten bu tür olayların meydana gelmemesi için oradayız. Biz il olarak il başkanlığı olarak bizim prensibimiz bu. Delege seçimlerinin kazasız belasız, sağlıklı yapılmasını sağlamak” diyen CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı İsmet Basmacı, adı geçen vatandaşa da, dayak ya da tokat durumu olup olmadığını sorduğunu, öyle bir durum varsa tutanak tutabileceğini söylediğini dile getirerek, açıklamalarını şöyle sürdürdü:
 

“POLİS ÇAĞIRALIM DEDİM SESİNİ ÇIKARMADI”
 

“Hemen müdahale ettim. Cemalettin Bey’i hemen uzaklaştırdım. O sevgili kardeşim bana ‘beni dövdü’ dedi. ‘Dövdüyse gel tutanak tutalım, polisi çağıralım’ dedim. Adam sanırım beni de tanımıyor. Sesini çıkarmadı. Tutanak tutalım diyo ama tutmuyor. Öyle bir şey varsa tutanak tutturup polis çağırabilirdi. Bu durumun dışında şu anda Bayraklı’nın seçimlerinde herhangi bir sorun yok. Sayımlarda da ben bizzat olacağım. Kimsenin şüphesi olmasın.”
CHP İzmir İl Başkanlığı, delege seçimlerini izlemek için il başkan yardımcısı İsmet Basmacı’yı gözlemci olarak görevlendirdi.


Öte yandan kendisine tokat atıldığı iddiasında bulunan Karşıyaka üyesi Bülent Ermiş adlı kişinin Gümüşpala Mahallesi’nde bulunan karakola giderek ilçe başkanından şikayetçi olduğu iddia ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.