Çocuklar mutluluğun resmini yaptı

Çocuklar mutluluğun resmini yaptı

EDAK tarafından düzenlenen Ecz. Hayati Yalçın Çocuk Resimleri Yarışması'nda ödüller sahiplerini buldu.

Ödül almaya hak kazanan 13 ve sergilenmeye değer görülen 87 eserin sahipleri miniklere ödül ve başarı sertifikaları Atatürk Kültür Merkezi'nde (AKM) törenle verildi. 

EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı  N. Sarp Yaklav törende yaptığı  konuşmada, yurdun dört bir yanından  resimleri ile yarışmaya katılan çocuklara teşekkür ederek, "Kooperatif yapımız gereği ortaklarımızın ve diğer paydaşlarımızın ekonomik kazanımlarına yönelik projelerin yanı sıra sosyal anlamdaki beklentilerini de karşılamak amacıyla, 21 yıldır bu etkinliğimizi düzenliyoruz. Yönetim Kurulu Üyemiz, arkadaşım Eczacı Hayati Yalçın'ın ani vefatından sonra yarışma onun adını aldı. Onu bu vesile ile sevgi ve saygıyla anıyorum.  Sanat, akıl  ve bilimin ışığı, geleceğimizi aydınlatacaktır. Çocuklar büyüdüklerinde de  hangi mesleği seçerlerse seçsinler, kültür,  sanat ve bilimle ilgilenen bireyler olmaları en büyük dileğimizdir." dedi.

Türkiye’nin öncü ecza kooperatifi EDAK’ın İlköğretim çağındaki çocukların resim sanatına ve güzel sanatlara ilgisini artırmak ve geleceğin ressamlarını yetiştirmek amacıyla 21 yıldır düzenlediği Ecz. Hayati Yalçın Çocuk Resimleri Yarışması sonuçları açıklandı.Türkiye’nin dört bir yanından  500’ü aşkın  eserin değerlendirilmeye alındığı, “Benim renklerimle mutluluk” konulu yarışmada jüri; Ressam Eczacı Nazan Abacıoğlu,  Sanatçı Eczacı Seval Ünlüerler, Üye İlişkileri  ve Kurumsal Hizmetler, Tanıtım Müdürü Sevgi Elibüyük'den oluştu.  Jüri’nin 4-6, 7-10, 11-14 olmak üzere 3 ayrı yaş kategorisinde değerlendirdiği yarışmada ayrıca Eczacı Hayati Yalçın Özel Ödülü de sahibini buldu. Buna göre yarışmaya 11-14 yaş kategorisinden İzmir, 21. Yüzyıl Karşıyaka Kolejinden katılan Deniz  Tüz  Ecz. Hayati Yalçın Özel Ödülüne layık görüldü.  Tüz'e ödül ve sertifikasını Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav Takdim etti.

EDAK RESİMLERİ DUVAR TAKVİMİNDE YER ALACAK 

Resimleri ödül alan 13 ve sergilenmeye hak kazanan 87 öğrenciye başarı sertifikaları, EDAK Yönetim Kurulu Başkanı Eczacı Sarp Yaklav, Yönetim Kurulu Üyesi Eczacı Ayla Tunçbilek, Jüri Üyesi Ressam Eczacı Nazan Abacıoğlu tarafından verildi. Yarışmada ödüle layık görülen resimler 2018 yılı EDAK  Duvar Takvimi’nde sergilenmeye hak kazandı. Ayrıca yarışmada dereceye giren 13 çocuğa, resim, kitap, kırtasiye harcamaları için hediye çekleri takdim edildi.

DERECEYE GİRENLER

Deniz Tüz  /21. YY Karşıyaka Koleji /İzmir HAYATİ YALÇIN ÖZEL ÖDÜLÜ
Sudenur Genç / Meşkure Şamlı Ortaokulu/ İzmir 11-14 Yaş Birinci
İnci Saracık  /Çapa Bilim Koleji/ İstanbul 11-14 Yaş İkinci
Tenzile Yiğit /Özel Ata Ortaokulu/ Muğla 11-14 Yaş Üçüncü
Ecem Akkoyunlu / Güzelyalı Ortaokulu/İzmir 11-14 Yaş Mansiyon 
Anna Lale / Karşıyaka Bilim Doğa İlkokulu /İzmir 7-10 Yaş Birinci
Derin Erol/ ODTÜ G.V Özel Denizli Okulları/Denizli 7-10 Yaş İkinci
Ceylin Özbay/ Karşıyaka Bilim Doğa İlkokulu/ İzmir 7-10 Yaş Üçüncü
Bartu Aksoy / Karşıyaka Bilim Doğa İlkokulu/İzmir 7-10 Yaş Mansiyon
Doğa Keleş / Özel Fatih İlköğretim Okulu/ İzmir 4-6 Yaş Birinci
Hasan Ege Ciğer/ 4-6 Yaş ikinci
Nehir Erel / Özel Bergama Doğa Anaokulu / İzmir 4-6 Yaş Üçüncü
Ece Hafızoğlu/ Özel Aliağa Doğa Anaokulu/ İzmir 4-6 Yaş Mansiyon

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.