Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Akdi Hemen Bozsun Dedim

Cumhurbaşkanı Erdoğan: O Akdi Hemen Bozsun Dedim

Erdoğan'ın Hollanda tepkisi bitmiyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afyonkarahisar'da Cumhuriyet Meydanı'nda toplu açılış töreninde konuştu. İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları.

*Afyon'un istiklal ve istikbal mücadelemizde yerini hepimiz biliyoruz. Bugüne kadar hiçbir gücün önünde eğilmedik, eğilmeyiz. Milletimiz tarih boyunca emek vermediği, canını feda etmediği hiç bir mücadele yoktur. Güçlü Türkiye için verdiğimiz mücadelede pek çok bedel ödedik ödüyoruz.

*Avrupa'da atlarıylla itleriyle, kinleriyle saldıranlara karşı bedel ödüyoruz. Bunların medeniyetle alakası yok, bunar Bosnalı Müslümaları katledenlerdir, bunların cibiliyetini biliriz, insanlıktan nasibini almamışlar.

"BAŞKANIMIZA 'ROTTERDAM İLE OLAN KARDEŞ ŞEHİR AKDİNİ TEK TARAFLI OLARAK BOZSUN' DEDİM

*Rotterdam Belediye Başkanı, İstanbul'la da kardeş şehirlermiş. Dün akşam Başbakanımıza söyledim, hemen İstanbul Belediye Başkanımıza söyleyelim, tek taraflı olarak bunlarla o kardeşlik akdini bozsun. Zira bizim bu tür insanlarla kardeş şehir olmamız mümkün değil.

*Tüm Avrupa 'hayır' seferberliğine çıktı, gazeteleri 'hayır' manşetleriyle çıkıyor. 'Diktatör Erdoğan' diye manşet atıyorlar bunun benim şahsımla ne ilgisi var. Bu sistem meselesidir. Tüm Avrupa'da şahsıma yönelik karalama kampanyası var. Hayır diyen herkese tüm kapılar açık ama evet derseniz karşınızda polisiyle, atıyla, itiyle duvar kuruyorlar.

*Kendi konsolosluğumuzda toplantı yapmak isteyen Bakan'a karşı olağanüstü hal ilan ettiler. Polise vur emri dahi vermişler. Ya karşınızda kadın bir bakan, 3-5 kişilik ekip ve koruma var. Ellerinde de silah dahi yok. Bunların karın ağrılarının nedenini biliyoruz. Hasta adam dedikleri Osmanlı'nın Çanakkale'de kazanmasını hazmedemediler. Ülkemizde hala meselenin ne olduğunu kavrayamamaış olabilirler ama Avrupa 16 Nisan'dan sonra ne olacağının farkında. 

İBB'DEN İPTAL KARARI

Erdoğan'ın açıklamalarının ardından, İBB Meclisi Hollanda'nın Rotterdam Belediyesi ile yaptığı kardeş şehir protokolünü oy birliği ile iptal  etti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.