Demokrasi Kupası'nda şampiyon

Demokrasi Kupası'nda şampiyon

Ege Bölgesi’nin en köklü basın kuruluşları arasında yer alan Yenigün Gazetesi tarafından düzenlenen "Demokrasi Kupası Turnuvası" finalinde Bayındırspor ile karşılaşan Dikili Çandarlıgücü, rakibini penaltı atışları sonucunda 2-0 yenerek şampiyon oldu.

Dikili Çandarlıgücü, İzmirspor, Ülküspor, Çeşmespor, Buca Belediyespor, Bayındırspor ve İzmir Büyükşehir Belediyespor'un da aralarında bulunduğu İzmir'in köklü 16 futbol takımının lig formatında birbirleriyle mücadele ettiği Demokrasi Kupası Turnuvası final maçıyla sona erdi. Şirinyer Spor Tesisleri futbol sahasında oynanan karşılaşmayı penaltı atışları sonucunda 2-0 kazanan Dikili Çandarlıgücü, şampiyon oldu.

 

Dikilili Engin Kalesinde Devleşti

 

Maça hızlı başlayan Dikili Çandarlıgücü, oyunu rakip Bayındırspor'un sahasına yıksa da Bayındırspor kaleci Ahmet Mert'in etkili kurtarışları sonucu bir türlü golü bulamadı. İkinci devrede müthiş baskı kuran Dikili Çandarlıgücü, bir türlü gol atmayı başaramadı. İlk yarı gibi ikinci yarıda karşılaşmadan gol sesi çıkmadı. Sonuç berabere tamamlanınca seri penaltı atışlarına geçildi. Penaltı atışlarını Dikili Çandarlı Gücü 2-0 kazandı. Dikili Çandarlı kalecisi Engin Güntekin yaptığı 4 kurtarışla maçın yıldızı oldu. Bayındırspor kalecisi Ahmet Mert, 2 güzel kurtarış yapmasına rağmen kupanın Dikili Çandarlıgücü'ne gitmesine engel olamadı.

Dikili Çandarlıgücü, şampiyonluk kupasını Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un ellerinden aldı. Tosun, kupayı verdikten sonra Dikili Çandarlı Gücü oyuncuları tarafından omuzlara alındı. Kupa seremonisinde Bayındırspor'a 2.lik kupasını Yenigün Gazetesi Haber Müdürü Özgür Coşkun ve Yenigün Gazetesi Spor Yazarı Yılmaz Özlahlan verdi.

Uzun'a En Başarılı Antrenör Ödülü

Turnuvada şampiyon olan Dikili Çandalı Gücü'nün Antrenörü Serkan Uzun'a TÜFAD'dan ödül geldi. TÜFAD İzmir Şube Başkanı Şaban Acarbay, turnuvanın en başarılı antrenörü olarak Serkan Uzun'a 1 takım eşofman ve bir spor ayakkabı hediye etti. Turnuvanın Fair-Play ödülünü ise Karabağlar 35 Esnafspor'dan Mehmet Yılmaz aldı. 

8 Hakem Aynı Anda Görev Aldı

Demokrasi Kupası bir ilke de sahne oldu. Kupanın final maçında 8 hakem aynı anda görev alarak Türkiye'de bir ilke imza atmış oldu. Karşılaşmada orta hakem Tolga Özgülen, 1.yardımcı hakem Mustafa Kaçaro, 2. yardımcı hakem Erkan Kırnak, 1. çizgi hakemi Şehmuz Yüksek, 2.çizgi Hakemi Baran Koca, 1. Yedek Kulübesi Hakemi Özlem Kayan, 2.yedek kulübesi yardımcı hakemi Serpil Temel görev yaptı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.