Gençler, "Tanıtım Günleri" ile kampüste ağırlanıyor

Gençler, "Tanıtım Günleri" ile kampüste ağırlanıyor

Öğrencilerinin uluslararası standartlarda eğitim almasını sağlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençleri, başlayan ’Tanıtım Günleri’ ile kampüste ağırlıyor.

Öğrencilerinin uluslararası standartlarda eğitim almasını sağlayan İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi, üniversite hayallerini gerçekleştirmek isteyen gençleri, başlayan ’Tanıtım Günleri’ ile kampüste ağırlıyor. Kampüse gelen öğrenciler, hazırlanan tanıtım masalarında bulunan öğretim elemanlarının rehberliğinde İKÇÜ hakkında merak ettiği tüm sorulara yanıt buluyor.

Tanıtım günleri hakkında bilgi veren İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Galip Akhan, gençlere böyle bir imkânı sağlamaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek; 26 Temmuz 2017 tarihine kadar hafta içi açık olacak alana, İKÇÜ’yü merak eden tüm aday öğrencileri beklediklerini belirtti.

“35 bölüme 2331 yeni öğrenci”

İKÇÜ hakkında güncel bilgiler de veren Rektör Prof.Dr. Akhan, 13 fakülte, 3 enstitü, 1 yüksekokul, 2 meslek yüksekokulu bünyesinde bulunan 35 bölüme, 2331 öğrenciyi kabul edeceklerini söyledi. Dünya çapında saygın akademisyenlerin İKÇÜ bünyesinde yer aldığını vurgulayan Prof.Dr. Akhan, “73’ü profesör,92’si doçent, 228’i yardımcı doçent olmak üzere toplam 854 akademik personelimiz İKÇÜ’de görev yapıyor. Öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayımız 12’dir. 77 ülke ile öğrenci değişimi anlaşmamız bulunmaktadır. 104 laboratuvarımızda öğrencilerimize bilimsel bilgiyi uygulamalı olarak aktarıyoruz. İKÇÜ yeni kurulmuş olmanın avantajıyla, eğitim süreçlerinde öğrencilerin aktif biçimde rol almalarını sağlayacak bir altyapı tesis etmektedir.” dedi.

“Öğrencilerin memnun olduğu üniversite”

İKÇÜ’nün kuruluşundan bu yana gösterdiği ivmeyi yükselttiğine işaret eden Prof.Dr. Akhan,  ‘Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması’ anketinde, “Öğrenim Deneyimi Tatminkârları”, “Akademik Destek ve İlgi”, “Kişisel Gelişim ve Kariyer Desteği” sıralamalarında ilk onda yer aldıklarını, devlet üniversitelerinin memnuniyet sıralamasında ise öğrencilerden A+ puanı alarak 11. sıraya yükseldiklerini hatırlattı.

“Yapmak istediğiniz mesleği yazın”

Aday öğrencilere tercih dönemiyle ilgili tavsiyelerde de bulunan Prof. Dr. Akhan, öğrencilerin puana göre bölüm yerine, yeteneklerine göre meslek tercih etmelerini istedi. Prof. Dr. Akhan, “Seçmeyi düşündüğünüz mesleğin sizin ilgi ve yeteneklerinizle ne denli örtüşeceği sizin mesleki ve kişisel gelişiminize ne kadar katkı sağlayacağı önemlidir. Öğrenciler için esas önemli olan ne okumak istedikleri olmalıdır. O nedenle gelecekte yapmak istedikleri meslek sırası göz önünde bulundurularak yapılan tercih, gençleri gelecekte başarılı bireyler yapar.” diye konuştu.

“Öğrenci meslek seçiminde özgür bırakılmalı.”

Ebeveyn desteğinin de oldukça önemli olduğunun altını çizen Prof. Dr. Akhan, “Bir ömür boyu o meslekle birlikte yaşayacak olan gencin kendisidir. O yüzden öğrenci meslek seçiminde özgür bırakılmalı. Aileler; başarılı, mutlu ve idealini kurdukları hayatı yakalayan evlatlar istiyorlarsa, onları bu dönemde serbest bırakmalıdır" dedi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.