Gençlerin Hayalinde İKÇÜ Var

Gençlerin Hayalinde İKÇÜ Var

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi öğrencileri, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza attı.

Rehberlik Bölümü öğrencileri, “Bir Rehber Gözüyle İzmir” diyerek İzmir’de lise düzeyinde eğitim veren okulları ziyaret etti;  İzmir’in bilinmeyen tarihi ve kültürel dokusunu anlattı.

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Turizm Fakültesi Rekreasyon Yönetimi Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Serkan Çelik’in gözetmenliğinde gerçekleştirilen eğitimlerde, İzmir’de doğup büyümüş gençlerin, kent ile bağdaşan birçok tarihi ögeden haberdar olmadığı da ortaya çıktı. 2016 eğitim döneminde 3 aylık süreci kapsayan projede 8 okulu ziyaret ettiklerini aktaran Yrd. Doç. Dr. Çelik, hedef kitlelerinin daha çok 11 ve 12.sınıf öğrencileri olduğunu belirtti.

“İKÇÜ’yü tercih edeceklerin oranı yüksek”

Proje kapsamında; İKÇÜ bünyesinde yer alan bölümleri ve kampüs olanaklarını anlattıklarını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Çelik, lise öğrencilerinin İKÇÜ’yü tercih etme isteği yüzdesinin oldukça yüksek olduğunu dile getirdi. Öğrencilerin, İKÇÜ’nün İzmir’de olması ve yeni bir üniversite olmasını büyük avantaj olarak gördüklerini vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Çelik, gençlerin daha önceden kazanan  arkadaşlarından olumlu tavsiyeler duyduklarını aktardı.

“İzmir’i İzmirli gençlere anlattık”

Sunumlarında  “Bir turizm rehberi gözüyle İzmir’de nereler görülmelidir?”i anlatan Çelik, Turizm Rehberliği Bölümü öğrencilerinden ilginç dönüşler aldıklarını söyledi. Yrd. Doç. Dr. Çelik, “İzmir’i isminden başlayarak bugününe kadar anlatmaya çalıştık. Öğrencilerden “bu burada var mıydı, ben oraya hiç gitmedim, burada bu okul mu vardı, boyoz böyle mi çıktı, İzmir’de bu festival mi vardı?” gibi tepkiler aldık. İzmir’i özetleyecek tüm unsurları öğrencilere tanıtma imkanı bulduk.” dedi.

“İzmirli Gençlere kentlilik bilinci aşılanmalı”

Lise öğrencilerinin İzmir’i yeterince tanımadığını gözlemlediklerini belirten Yrd. Doç. Dr. Çelik, “Bence bu gibi sosyal sorumluluk projeleri kapsamında İzmir gençliğine ulaşılarak, kentlilik bilinci aşılanmalı. İzmir’de yaşayan bir fert olarak kentin tüm unsurları bilinmese bile en azından bir turistle karşı karşıya gelindiğinde ya da dışardan birine tavsiye verilebilecek zengin bir kent arşivinin kafalarda oluşturulması gerek. “diye konuştu.

“Lise- Üniversite öğrencisi kaynaşması”

Bu buluşmalarda üniversitede okuyan gençlerle, üniversite hayali kuran gençlerin çok güzel bir sinerji yarattığını da vurgulayan Yrd. Doç. Dr. Çelik, onlardan “Üniversite hayatı nasıldır, bir üniversite öğrencisinin karşılaştığı sorunlar nelerdir,  istediğiniz bölüme mi girdiniz mi, üniversite hayatı nasıldır?” gibi sorular da aldık. Bu soruları yanıtlarken, üniversitemizi tercih edecek öğrencilerin oranının yüzde 85’lerde olduğunu gördük. Bir İKÇÜ akademisyeni olarak bunu görmek mutluluk verici.” şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.