Gülen'in İadesinde Flaş Gelişme

Gülen'in İadesinde Flaş Gelişme

Özel bir televizyon programında canlı yayına katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ sorulan cevaplara cevap verdi

Özel bir televizyon kanalının programına katılan Recep Akdağ gündeme dair sorulan soruları yanıtladı. Türkiye genelinde 80 bin kişinin Sağlık Bakanlığı'ndan ise 6 bin kişinin görevden alındığını söyleyen Bakan Akdağ,  şu ifadeleri kullandı: "Türkiye genelinde bu örgütle ilişkisi olabileceği düşünülen 80 bin kişi açığa alındı. Biz de OHAL kanununa göre bir kararname yaptık ve 6 bine yakın kişiyi açığa aldık. Bunların daha çok çöreklendiği yerler emniyet, silahlı kuvvetler, yargı ve milli eğitim. İletişimle ilgili yerlerde çok yoğunlaşmışlar. Kılı kırk yararak, masumlar arada bundan mağdur olmasın diye çalışıyoruz. Doğrudan doğruya örgüt mensubu olanlar var. Onlar bir kısmı ‘ben örgüt mensubu değilim’ diyebilir ama parasıyla destek olmuşsa, para toplamışsa, insanları alıp oraya doğru yönlendirmişse bunlar örgüt mensubudur" 


Açığa alınanlar ile ilgili ilgili soruşturmaların hala devam ettiğini belirten Bakan: "Bakanlıklarımız, kuruluşlarımız çalışıyorlar öyle zannediyorum ki bu ay içerisinde kamuda memur olarak çalışanlardan uzaklaştırılanlar, memuriyetten uzaklaştırılanlar olacak" dedi. 35 sağlık kuruluşunu Sağlık Bakanlığı’na devraldıklarını açıklayan Bakan Akdağ, "Biz FETÖ örgütüyle bağlantılı olan 35 sağlık kuruluşunu devraldık. Eskiden vatandaşlarımız bu kuruluşlarda ücret ödeyerek hizmet alıyorlar da artık ücretsiz hizmet alacaklar. Bunun dışında başka sağlık kuruluşlarını da tespit edersek yine bunları da devralacağız" şeklinde konuştu.

Fethullah Gülen'in iadesine dair konuştu

Sağlık Bakanı Recep Akdağ Fethullah Gülen'in iadesine dar de önemli başlıklara değinerek: "FETÖ lideri Fetullah Gülen’in iadesi sürecine ilişkin de konuşan Bakan Akdağ, "Biraz topu orta sahada çevirdiler ama şimdiki işaretler iade edebilecekleri yönünde. Sağduyu zaten bunu gerektiriyor. İlgili dokümanlar kendilerine ulaşmış durumda. Bunu artık geciktirmemeliler ve cezasını çekmek üzere iade etmeleri gerekir. Bunu istemek bizim, o 240 şehidin hakkı" ifadelerini kullan

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.