GÜNDE 40 TON ÜRÜN İSTANBUL HALİNE GİDİYOR

GÜNDE 40 TON ÜRÜN İSTANBUL HALİNE GİDİYOR

Manisa'nın Köprübaşı Belediyesine bağlı Kıdırcık Köyü'nde toplam 50 haneli köyün 20 hanesi seracılık yapıyor. Kıdırcık Köylüleri kilosu 1 liradan günde 40 ton ürünü alıcıları olan İstanbul firmalarına kamyonlarla gönderiyorlar.

İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal beraberinde Bölge Müdür Yardımcısı Nurkan Yonar ve ORKÖY Şube Müdürü Mehmet Saruhan ile birlikte Kıdırcık Köyüne geldi seraları ziyaret etti orman köylüleri ile bir araya geldi. Ziyaretinde kendisine Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen de eşlik etti.

Kıdırcık Köyü etiketi taşıyan 20'şer kiloluk ambalajlı koliler içinde kamyonlara yüklenmek üzere römorklarda bekleyen ürünleri yerinde gören İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal bu ürünlerin yetiştirildiği seraları adeta dumansız fabrikalara benzetti. Orman Köylüsüne iş ve gelir getiren üretim bazlı girişimlerdeki başarının kendilerini mutlu ettiğini, çalışma motivasyonlarını artırdığını söyledi. İzmir Orman Bölge Müdürü Şahin Aybal burada yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Orman ve Su İşleri Bakanlığımız, Orman Genel Müdürlülüğümüz olarak İzmir ve Manisa İllerinde toplam 5 Milyon TL'lik kaynağı ORKÖY destek kredileri ile orman köylülerinin kullanımına sunduk . Sadece Manisa İli'nde toplam 228 aileye 2 milyon 500 bin TL'lik ORKÖY destek kredisi sağladık. Bunun 1 milyon TL'si 35 aileye seracılık kredisidir. Amaç, Orman Köylüsün yerinde kalkındırılmasıydı ve tıpkı Kıdırcık Köyü'nde yaşandığı gibi olumlu geri dönüşlerin olması bizleri mutlu etmekte destekler artarak devam edecek "dedi.

Köprübaşı Belediye Başkanı Zafer Mergen ise yaptığı açıklamada Kıdırcık Köyü'nde 40 dönüm, çevre köylerle beraber toplam 70 dönüm seralarının olduğunu 2 yıldır üretim yaptıklarını İstanbul firmalarının malı yerinden teslim aldığını alıcı bulmakta zorlanmadıklarını söyledi. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr.Veysel Eroğlu başta olmak üzere Orman Genel Müdürlüğüne ve İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne teşekkür eden Belediye Başkanı Mergen ; 70 dönüm olan seralarını 100 dönüme çıkarmayı hedeflediklerini, destek kredilerinin artarak devam etmesini istediklerini sözlerine ekledi.

unnamed-(1)-254.jpgunnamed-(2)-231.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.