Hem yazdılar hem oynadılar hem de bağışlayacaklar

Hem yazdılar hem oynadılar hem de bağışlayacaklar

Karşıyaka'da bulunan Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri milli mücadele yıllarını anlatan bir kitap yazdı, tiyatro oyunu sergiledi ve kitabın gelirini de Türk Silahlı Kuvvetleri Mehmetçik Vakfı'na bağışladı

İzmir Karşıyaka'da yaşayan küçük öğrenciler büyük bir projeye imza attı. İzmir Karşıyaka Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu 2/B sınıfı öğrencileri öğretmenleri Coşkun İnce'nin desteğiyle coçuk çocuk gözüyle milli mücadele yıllarının anlatıldığı  ve tüm geliri TSK Mehmetçik Vakfı'na bağışlanacak "Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim" isimli kitap yazdı ve milli mücadele yıllarını anlatan bir tiyatro oyunu sergiledi.

Ahmet Piriştina Kültür Merkezi'nde düzenlenen bir kokteyl ile kitaplarını tanıtarak imzalayan çocuklar ardından kitapla aynı adı taşıyan bir tiyatro oyunu oynadı. Volkan Severcan ile İbrahim Raci de kendileri küçük yürekleri büyük öğrencilere destek olmak için etkinliğe katıldı.

ANNELER GÜNÜ SÜPRİZİ

Tiyatro gösterisi öncesinde minik yürekler annelerini de unutmadı. Minik yazarlar gösteri öncesinde kendilerini yetiştiren annelerinin günlerini hazırladıkları slayt gösterileriyle kutladı. Annelerin duygulu anlar yaşamasına neden olan sürprizin ardından milli mücadele yıllarının anlatıldığı gösteri salondaki izleyicilerden büyük alkış aldı. 

Okul müdürü Sibel Özer, milli mücadelenin sadece savaş olmadığını Türk milletinin vatanı için neler yapacaklarının bir göstergesi olduğunu açıkladı. Özer, hem  kitaplarında hem de gösterilerinde bu günleri bizlere hatırlatan çocuklara, çocukların öğretmeni Coşkun İnce'ye ailelerine ve projede emeği geçen herkese teşekkür etti.

Öğrenci velilerinden Gözde Aydın sanatla ilgilenen tiyatro yapan kitap yazan çocukları basın ve medya kuruluşlarının desteklemesinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek "İyi ki basınımızın değerli temsilcileri velilerin çağrısına kulak vererek bu önemli projeyi hayata geçiren çocuklarımıza destek oldular  şeklinde konuştu.

Çocukların gösterilerini sonuna kadar izleyen İbrahim Raci, gösteriyi büyük bir keyifle izlediğini söyleyerek "Gösteriyi izledikten sonra  böyle gençlerimiz olduğu için Türkiye'nin geleceğine karşı daha bir güven duymaktayım" dedi. 

Gösteri sonrasında projeye destek verenlere plaket, projenin mimarı olan minik yüreklere ise günün anlam ve önemine istinaden teşekkür belgesi verildi.

Minik yüreklerin  Mustafa Kemal Atatürk'e olan özlemlerini hikayeleştirdiği ve bu hikayelerinden meydana gelen "Ben Seni Hiç Görmeden Sevdim" isimli kitap Kitap Kahvesi tarafından basıldı. 126 sayfası olan kitapta Nebahat Alparslan Karadavut İlkokulu 2/B Sınıfı'nın 23 öğrencisi öğretmenleri Coşkun İnce'nin desteğiyle 38 hikayeye imza atmış. Okul yöneticilerinin de çocuklarla ilgili yazlarının yer aldığı kitabın kapağı da yine çocuklar tarafından tasarlanmış.

Öte yandan Kocaman kalbi olan minik yüreklerin öğretmenleri Coşkun İnce'nin de "Aşk Acıtır Savaş Yakar" ve "Vatanım Aşktır Benim" isimli kitapları kitapları bulunuyor. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum