İbrahim Ceferov Azerbaycanda  ‘yılın rektörü’ oldu!

İbrahim Ceferov Azerbaycanda ‘yılın rektörü’ oldu!

Tarım Üniversitesinin rektörü İbrahim Ceferov Azerbaycanda ‘yılın rektörü’ oldu!

Tarım Üniversitesi ailesinin kapısını daha bir mutlu haber yendi. Eğitimin başarılı gelişmesine, güçlü lojistik altyapının varlığına, öğrenci öğretmen ilişkilerinin sıklığına ve diğer önemli faktörlere göre çok sayıda ödül sahiplenen üniversite daha bir galibiyete imza attı.

Bugün sosyal ağlarda tüm alanlarda birbirinden ilginç ve zamanın talebinden oluşan yarışmalar yapılır ve sonuç  geniş izleyici kitlesi tarafından ölçülür. Yani, bu yarışmalarda insanlara baskı yapma, hem de sahte oy toplama imkanı olmuyor. Galip sadece adil şekilde toplan sesin sayı ile belirlenir.

ADAU-nun basın sözcülüğünden  bildirilib ki, birkaç gündür daha bir sorgu sosyal ağda büyük yankı yaratmışdır.Instagram sosyal ağında "Azerbaijani.studentss" sayfası tarafından düzenlenen "yılın en aktiv ve en iyi rektör" seçeneği müsabakası düzenlenmiştir. Şartlara göre yarışmaya 13 rektör katıldı. Yani, 13 rektörün fotosu paylaşılmış ve sonuç bu resimlerden hangisine beğenilmenin daha fazla verilmesi ile oylanmıştır. Finale ise en çok beğeni elde eden iki rektör çıkarak,yarışma bu iki kişinin arasında devam etmiştir. Final yarışmasında temsil olunan Azerbaycan Devlet Petrol Endüstrisi Üniversitesi Rektörü Mustafa Babanlı ile Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi Rektörü İbrahim Ceferov arasında giden yarışma ise gerilimi ile beraber hem de çok ilginç oldu. Azerbaycan'ın yüksek öğretim alanı yeterince ağırlığı olan her iki üniversite rektörü da itibar ve yönetim kabiliyetine göre her zaman saygıyla anılmıştır.

Anket ise ADAU-nun rektoru, Prof. İbrahim Ceferovun lehine sonuçlandı. İbrahim Ceferov 2.495 beğeni toplayarak yılın rektörü seçilib. Bu kadar ses ise ilk olarak işe oldukça ciddi yaklaşımın, zayıf bend olan öğrencinin gerçek anlamda dostu olmasından, rehberlik ettiği eğitim departmanında öğrencinin çıkarını tüm noktalardan üstün tutmasından, en önemlisi gelecek kadroların daha mükemmel yetişmesine imkanların kesin şekilde seferber edilmesinden kazanılıp. Demek ki, nerede helallik, vicdan kurucularına dikkat, kaygı varsa orda öğrencinin rehberine sevgisi, ona desteği de var. İbrahim Ceferovun yılın rektörü seçilmesinin sırrı da budur.

Geçen yıl ise, Kafkas bölgesi en büyük eğitim facebook sayfası olan "Azerbaycan Üniversiteleri" sayfasında "2015/2016-ci tedris ilinin en iyi Rektörü" nominasiyası sosyal yarışmada, Azerbaycan Devlet Tarım Üniversitesi (ADAU) Rektörü, Prof. Dr. İbrahim Cəfərov 60,8 oranında oy alarak "2015/2016 öğretim yılı en iyi rektörü 'adına layık görülmüştür

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.