İKİ EVLAT YENİ BİR HAYAT!...

İKİ EVLAT YENİ BİR HAYAT!...

Türk tiyatrosunun usta isimlerinden biri olan Ferdi Merter’in kendisi gibi başarılı tiyatrocu kızı Almula Merter ani bir kararlar yaşamını İngiltere’de sürmek için yola çıktığında aklında ne evlenmek ne de çocuk sahibi olmak vardı.

Röportaj : Funda Erkoç
 

Aradan geçen zaman zarfında sevgi dolu bir evlilik yaparak Churm soyadını  adının yanına yerleştiren Almula Merter, belkide hayatının en riskli ama bir o kadar da muhteşem kararını verdi ve biri 4 aylık diğeri de 4 yaşında iki kardeşi evlat edinerek  yapılabilecek en güzel işe imza attı... Sevgili Almula Merter Churm ile İngiltere macerasının nasıl başladığını ve evlat edinme sürecini konuştuk.
 

Radikal Bir Karar Verdin Ve Ani Bir Şekilde Evlenerek Yurtdışına Gittin Zorlanmadın Mı?
 

Aslında şöyle oldu:Evet radikal bir karar verip bir gece içinde İngiltere’ye yerleştim ama tekrar Türkiye”ye dönmeye karar verdiğim gün eşimle tanıştım.(Bir başkasını üye yapmak için girdiğim ve sonrada iptal ederken eşimin fotoğrafını gördüğüm dating sitesi hayatımı tamamen değiştirdi.) Ben bu rüyayı 5 yaşındayken görmüştüm,İngilizle,İngiltere”de kilise de evleniyordum. Ve rüyam gerçekleşti.
 

KAYINVALİDEM KENDİ CENAZE TÖRENİNİ PLANLADI
 

Farklı Bir Kültür Farklı İnsanlar Ve Hayat Şartları Nasıl Adapte Oldun?

Hayatımın çok büyük bir bölümü yurt dışında geçtiği için çok zorlanmadım,evliliğime kadar 6 ülkede yaşadım. Aslında zor olan ülke değiştirmeden yaşamaya başlamak oldu,çünkü bir ülkeye dayanma sürem en fazla 5 yıl. Şu anda 7 yıl bitiyor. Elbette bazı şeyler bizim alıştığımızın dışında. Mesela bir akşam amcası bizim evde, saat 10 olmuş farkında değiller, Bizimki gidip sokak kapısını açtı saati hatırlatmak için. Ben çok utandım,sakın bir daha yapma,ben otururum sen yat,çok ayıp dedim.


Birde kayınvalidemin hastalandığında ona 3 ay vermişlerdi,o haftasonu eve kızkardeşi ve ailesi geldi. Kayınvalidem bizi masa etrafına topladı ve cenaze töreninde neler istediğini,çiçekleri,tabutu kimin nerden tutacağını falan planladı. Benim için çok üzücüydü. Bana da makyajını yapmamı vasiyet etti. 3 yıl daha yaşadı. Ama her istediğini yaptık.
 

SANKİ GEÇMİŞTEN BAĞIMIZ VAR
 

Biraz Eşinden Ve Ailesinden Bahsedelim Mi?

Eşim ve ailesiyle sanki geçmişte bir zamanda yine aileydik gibi geliyor. Rob babamın  bir kopyası. Ayrıca içine bir Türk kaçmış diyorum. Aileme çok düşkün,onların herşeyini belki benden daha fazla düşünüyor.Kayınvalidem mükemmel biriydi,biz onunla da anne-kız gibiydik. Felç geçirdikten sonra yürüme çalışmalarını beraber yaptık,kemoterapilere birlikte gittim,hep benim elimi tuttu. Çok iyi arkadaştık. Cenazede geleneksel aile konuşmasını ben yaptım. Rob geçenlerde büyük teyzemin fotoğrafını buldu ve kendi teyzesi olduğunu iddia etti. O kadar benziyoruz yani.
 

Sen Çalışmadan Duramazsın Şu An Nasıl Bir İş Hayatının İçindesin?
 

Haklısın. Londra”da prodüksiyon şirketim var,UK”de yaşayan vatandaşlarımızla sanatçılar arasında köprü oluşturuyorum.Her ay İngiltere Kadın Platformuyla yürüttüğümüz konuşma kulübümüzde onları ağırlıyoruz.Tiyatro yönetmenliğim devam ediyor. Son “Goodbye Charles” adli oyunu sahneledim. İnci Türkay”la “Uygunsuzlar” isimli bir oyunun provalarındayız. Türkçe ve İngilizce reklam seslendirmesi yapıyorum. Evlat edinme sürecim üzerine kitabımı yazıyorum. Birde İngiltere”ye yerleşmek isteyenlere Türkiye”de danışmanlık yapıyorum.
 

Özel Ve İş Hayatında En Zorlandıkların Neler Oldu?
 

İlk yıl seslendirme yapmakta zorlandım,mesela dublaj stüdyolarına bir çok mail attım kimse yüz vermedi. Ancak 3. yılda geri dönüşler oldu. Ben buraya elimde kalan çok az bir parayla geldim. Ama iş yaratmakta üstüme yoktur. O yüzden bir süre sonra düzenim oluştu. Özel ve profesyonel hayatımı her zaman ayırmışımdır. Özel hayatıma ayıracak vaktim kalmıyor cümlesi benim için hiç geçerli olmadı. Planlama yapabilmek çok önemli.


 

YABANCILIK YAŞAMADIM YAŞATMADILAR DA!...
 

Türklere Bakış Açısı Nasıl ?

Ben hiç bir zaman “sen göçmensin,yabancısın” sorunu yaşamadım. Bu galiba kişiye bağlı bir şey. Sen kendini nasıl kabul ediyorsan karşındaki öyle davranıyor. İngiltere”de yaşadığıma göre buraya uyum sağlamak benim işim.
 

Hayatın Boyunca Farklı Oldun Ve Yine Farkını Gösterdin Ve 2 Tane Dünya Tatlısı Çocuğu Evlat Edindiniz…Bu Süreç Nasıl Başladı ?
 

Hayatımda çocuk istediğimi 47 yaşında Robert”la evlenince istedim. Yaşımdan dolayı tüp bebek denedim.Birincisi tutmadı,sonrakilerde taşımayı vücudum kabul etmedi,ve kaybettim. Çok hastalandım,bir kaç ay yürümekte bile zorlandım,nefes alma sıkıntısı yaşadım,depresyona girdim. Eşim “ bir kere daha denersek seni kaybedeceğiz, çocuk istemiyorum”dedi. Ama ben bu duyguyu engelleyemedim,Tvde bile tahammül edemiyordum doğum gibi şeyleer seyretmeye. Çok ağlıyordum hep. Bir sabah uykumdan uyandım,evlat edinmeyi deneyelim lütfen diye. Böylece süreç başladı. Şimdi eşimin aslında  ne kadar çocuk istediğini,ama bana sevgisinden ve beni düşünerek kendini durdurduğunu görüyorum,

 

Bu Kararından Dolayı Aldığın Olumlu Yada Olumsuz Tepkiler Neler Oldu?
 

İngiltere’de herkes destekledi. Türkiye’de en yakınımdakiler delirdiğimi,bu yaştan sonra niye hayatımı ve evliliğimi mahvetmeye çalıştığımı söylediler.
 

Müthiş Bir Sorumluluk Yüklendiniz Karı Koca Korkularınız Oldu Mu?
 

Olmaz mı? Yaşımız artık genç değil. Onların enerjisine yetişebilir miyiz epey düşündürdü. Aslında ben o kadar çok korkmadım,ama çevrem yaşımı ortaya attı sürekli. Biz tek çocuk almak üzere başlamıştık işlemlere. Bize iki kardeş olduğunu ve birinin bebek olduklarını söylediklerinde biraz panik olduk. Ama kardeşleri ayırmamaya karar verdik.
 

HAYATIMIN EN DOĞRU KARARINI VERDİM
 

Onları İlk Gördüğünde Gözünün Önünden Neler Geçti Onu Bilmek İsterim?

Burada tüm prosedür bitene kadar göremiyorsun,sadece fotoğrafları vardı elimizde. Hep ya birbirimizi sevemezsek korkusu vardı. O kapıdan girdiğimizde sadece 1 dakika sürdü ve sonra kızım gelip sarıldı bana. O zaman hayatımın en doğru şeyini yaptığıma karar verdim.Ve bana ne kadar benzediğini anlatamam,çok tuhaf...
 

Biraz Onlardan Bahsedelim Biri Daha Bebek Ama Diğeri 4 Yaşında Ve Bilinçli Size Karşı Tavrı Nasıl Duygularını Nasıl İfade Ediyor? 
 

Oğlum bebek daha hiç bir şeyi farkında değil,zaten aile doğduğu gün hastahaneden çıkıp gitmiş. Kızım 4 yasında ama çok olgun.Sevgi dolu bir kız. Şu anda bulunduğu yerdeki doktorundan,öğretmenine arkadaşlarına herkes ayrılıyor diye ağlıyor. Bizi öğrenince okuldaki arkadaşlarına yeni annem ve babamla taşınıyoruz demiş. Hep sarılmak istiyor,elimizi hiç bırakmıyor. En çok sorduğu soru “sizinle uzun zaman kalabilirmiyim?”


İÇİNE ATATÜRK SEVGİSİ YERLEŞMESİNİ İSTİYORUM
 

Onları Nasıl Bir Gelecek Bekliyor? Karı Koca Neler Hayal Ediyorsunuz?


Çok meşgul bir kariyer planlamış kendine. Robin Hood olup yoksullara yardım edecekmiş ama aynı zamanda veteriner,dişçi ve oyuncu olacakmış. Elbette benim hayalim oyuncu olması. Türkiye’yi,ailemi,arkadaşlarımı tanıması. Atatürk sevgisinin onun içine de yerleşmesi. Özgür,kendi ayakları üzerinde durabilen bir kadın olması. Hedeflerini belirleyip,her zaman arkasında durabilmesi. Aile önemini bilmesi. Benim kadar geç evlilik yapmaması,ve ömrümüzün torunlarımıza yetmesi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.