İŞ BATIRDIM GECELERİ - FUCKUP NIGHTS İZMİR HIZ KESMİYOR

İŞ BATIRDIM GECELERİ - FUCKUP NIGHTS İZMİR HIZ KESMİYOR

İzmir’in ve Ege bölgesinin önde gelen Girişimcilik ve Network platformu İş Batırdım Geceleri’nde (FuckUp Nights, kısaca FUN) hız kesmiyor.

FUN İzmir bu ay; ülkemizin önde gelen Girişimcilerinden Alphan Manas’ı, kendini doğuştan ‘uyumsuz' olarak tanımlayan Oyun Yazarı Özlem Lale’yi ve Girişimcilik Hikayeleri kitabı ve platformunun yaratıcısı  Perçin İmrek’i İzmir’de konuk etti. 
    
FuckUp Nights, Türkçesi ile İş Batırdım Geceleri Türkiye’de ilk defa Ocak 2015’te ve ilk defa İzmir’de toplanmaya başladı. O nasıl bir isim dedirten bu platform, iş kuranların, kurmayı hayal edenlerin veya kurup batırıp yine de küllerinden yeniden doğanların bir araya geldiği, bir işin veya projenin batma sürecinde çıkan derslerin esprili bir dille paylaşıldığı tartışıldığı bir toplantı. 

Her ayın üçüncü pazartesi akşamı , 3 ya da 4 FuckUper (konuşmacının) onar dakika içinde kendi başlarından geçen batırma hikayelerini onları pürdikkat dinlemeye gelen insanlarla paylaşırken aynı zamanda FuckUp Nights buluşmaları geniş bir bağlantı kurma etkinliği olarak gerçekleştiriliyor. 

Katılımcılar arasında yapılan çekiliş sonunda eğitim, seminer gibi hediyelerinde verildiği girişimcilik platformunu Türkiye’de ilk defa İzmir’de başlatmaktan mutluluk duyduklarını belirten İnsan Kaynakları Danışmanı ve FUN İzmir Koordinatörü Banu Güsar, aktiviteyi şöyle özetliyor: 
‘Dünya değişti. Artık insanlar başarının bir defada gelmeyeceğini, bunun deneme-yanılma sürecinin parçası olduğunu biliyor. Bu nedenle ‘Başarı Hikayeleri’ merak uyandırmıyor. Bununla beraber başarısızlıktan ders alacak çok daha fazla şey var. Ve dahası, nasihat çekme platformu olmadığımız, güldürürken düşündürdüğümüz için de kulakta küpe ile ayrılan bir çok takipçimiz var.
Bu hikaye Meksika’da başlamış ve 5 yılda 70in üzerinde ülke ve 204 şehre ulaşmış. Her ay binlerce insan bir cafe, bar veya lokantada FuckUp dinlemek istiyor. İşin başında 30ar 40ar kişilik gruplar olarak buluşuyorduk. Ne mutlu ki bugün sayımız 200ü aştı, toplanacağımız mekana sığabilecek miyiz bunu tartışır hale geldik. Tabii böyle olunca girişimcilere ya da aklında girişim fikri olup nasıl başlayacağını bilemeyenlere daha da yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mesela son aylarda çok merak edilen ‘Melek Yatırımcıları’ getirmeye başladık. Ocak 2017’de Scorp gibi çok önemli StartUp’ları fonlayan Ömer Erkmen konuğumuz oldu. Ayrıca Oya Demir’den Girişimcilik Yapılandırması Atölye Çalışması, Dr. Zeynep Lembet’ten Pazarlama ve Marka Yönetimi Eğitimi veriyoruz. Ben de İş Modeli Kanvası ve Değer Doğrulama Eğitimini verip ‘Bakalım aklımızda güzel bir fikir mi var, yoksa onun müşteride gerçekten karşılığı mı var?’ çalışması yaptırıyorum. Özetle FuckUp Nights Türkiye'ye de 'başarısızlıklardan ders alma' yönünde ciddi, espritüel ve samimi bir konsept olarak tuttu. İzmir özeline gelince, tüm FuckUp Nights şehirlerinden daha iddialı ve sıkı bir network fırsatı yaratıyoruz. Bu da tuttu ve yine önemli bir açığı kapattı. Benim için en güzeli ise çok keyifli bir ekip olduk. Begüm Tatari, Tugay Gürler, Zeynep Lembet, Aşkın Kirenli, Çağkan Aydoğan, Gürkan Basar... Bir araya geldiğimizde ve hatta gün içinde mesajlaşırken bile havada çılgın fikirler uçuşuyor. Ekipçe çok yoruluyoruz ve çok eğleniyoruz. Yapacağımız çok güzel şeyler var. Kulağa biraz iddialı gelecek ama ‘hataları konuşabilme kültürü’nü oturtacağız. Şimdiden gençler arasında ‘Günün FuckUp’ı diye bir söz çıkmış. Bu da demektir ki maya tuttu!’ 

Yaş ve meslek sınırının olmadığı, herkesin rahatlıkla katılabileceği etkinlikte aynı zamanda dinlenmek, eğlenmek ve farklı fikirler edinmek mümkün. Her geçen gün artan bir katılımcı kitlesi ile büyüyen FUN İzmir, 20 Mart 2017’de konuşmacı olarak Türkiye’nin bir çok konuda önde gelen girişimcisi Alphan Manas’ı ‘Deniz Otobüsü’ projesi ile konuk etti. Ünlü bir girişimcinin de çok rahat ‘FuckUp’ yapabileceğini samimiyetle anlatan Manas izleyenleri gülmekten kırdı geçirdi. 

Ülkemiz oldukça genç bir nüfusa sahip ve pek çok gencin girişimcilik hayali var. FUN İzmir bu açıdan güzel bir açığı yakalamış ve daha fazla kişiye ulaşmak, daha fazla hikayeyi paylaşmak istiyor. Banu Güsar söyleşimizin sonunda bu aktiviteyi daha farklı illere de taşıyacağının ipuçlarını verdi ama detaya girmedi. Ne diyelim? FuckUp Nights Ege Bölgesinin en önemli girişimci platformu olma yolunda hızla ilerliyor. Yakında İzmir ve Ege Bölgesinin önde gelen kurum ve kuruluşlarının desteklediği bir aktivite olarak karşınıza çıkarsa şaşırmayınız.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.