İzmir Valiliğinden ölümle sonuçlanan kovalamacaya ilişkin açıklama

İzmir Valiliğinden ölümle sonuçlanan kovalamacaya ilişkin açıklama

İzmir Valiliği, dün Sasalı'da polis ekiplerinin dur ihtarına uymayan şüphelinin çıkan arbedede ölmesi ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

İzmir Valiliği, polis ekiplerinin yol uygulamasında şüpheli bir aracı durdurmak istemesi ve ardından yaşanan kovalamaca sonunda bir kişinin hayatını kaybetmesi ile sonuçlanan olayla ilgili açıklama yayınladı.

aralarinda-hdp-lilerin-de-oldugu-cok-sayida-kisiye-gozalti-734843-5.jpg

Yayınlanan açıklamada, dur ihtarına uymayan şüpheli aracın Karşıyaka'dan Sasalı'ya kadar kovalandığı, sonunda aracın durdurulduğu belirtildi. Açıklamada "Polis ekipleri, sirenleri açık şekilde, Karşıyaka ilçesinden Sasalı mevkisine kadar kovalamaca neticesinde aracı yakalamış, araç içerisinde bulunan şoför E.A. (38) ve arka koltukta oturan M.K. (46) araçtan inmelerini takiben yakalanarak muhafaza altına alınmıştır. Aracın sağ ön yolcu koltuğunda oturan B.A. (47) ise uyarıya rağmen araç kapısı açık şekilde beklemiş, görevli memurun, şahsa ellerini göstermesi ve araçtan çıkması yönündeki ikazlarına rağmen ısrarla araçtan inmemiştir. Sağ elini belinin arkasında saklaması sebebiyle görevli memur tarafından olası silahlı saldırı ihtimali göz önünde bulundurularak, havaya bir el uyarı ateşi açılmıştır. Devamında görevli memur şüpheli şahsı araçtan indirmek için müdahale ettiği esnada şahıs bıçakla polis memuruna saldırmıştır. Yaşanan boğuşmada görevli memurun silahı bir el ateş almış ve şüpheli şahıs sol karın boşluğundan yaralanmış, görevli memur ise karın bölgesinden kesi suretiyle yaralanmıştır. Şüpheli şahıs olay yerine gelen sağlık ekiplerince yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayıp hayatını kaybetmiştir" ifadelerine yer verildi.

Öte yandan konuyla ilgili adlî ve idarî soruşturma başlatıldığı da duyuruldu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.