İzmir'de uyuşturucu madde ticareti yapan 85 şüpheli yakalandı

İzmir'de uyuşturucu madde ticareti yapan 85 şüpheli yakalandı

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünden Operasyon

Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, yaptıkları 110 ayrı operasyonla Uyuşturucu Madde Ticareti yapan 85 şüpheliyi yakaladı. Yakalanan şüphelilerden 25’i çıkarıldıkları mahkemeler tarafından tutuklandı.  Yapılan açıklamada şu sözlere yer verildi:

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak uyuşturucunun sokak düzeyli mücadelesine ilişkin etkinliğin arttırılarak sokaklarda uyuşturucu maddelere ulaşılabilirliğin engellenmesi, kalıcı sonuçların alınması, terör örgütü bağlantılı işlenen uyuşturucu faaliyetlerin ve bu yolla elde ettikleri gelirin önlenmesine, torbacı tabir edilen sokak satıcılarının yakalanmasına yönelik olarak saha ve analiz çalışmaları yürütülmektedir.

İlimiz Aliağa, Balçova, Bayraklı, Bornova, Buca, Gaziemir, Karabağlar, Konak ve Narlıdere ilçelerinde bulunan park ve bahçelerde,  suça konu olan ikametlerde ve ilimiz giriş-çıkış noktalarında son on içerisinde icra edilen 110 ayrı operasyon ve uygulama neticesinde 85 şüpheli şahıs yakalanmıştır.

Yapılan aramalarda, satışa hazır hale getirilmiş kilitli poşetler ve meşe tabir edilen kâğıtlar içerisinde 1.350 gr esrar, 475 adet ecstasy, 25 gr kokain, 180 gr metamfetamin, 50 gr sentetik kannabinoid (bonzai),  140 adet sentetik ecza maddeleri ile 4 adet ruhsatsız tabanca, 26 adet tabanca fişeği, 3 adet şarjör, 1 adet ruhsatsız tüfek, 22 adet tüfek fişeği, 2 adet hassas terazi ve uyuşturucu madde ticaretinden elde edilen 36.230 TL ele geçirilmiştir.

Tamamlanan işlemlerin ardından adli makamlara sevk edilen şahıslardan 20’si adli kontrol şartı ile serbest bırakılmış, 25 şüpheli şahıs ise çıkarıldıkları mahkemelerce TUTUKLANMIŞTIR. 
    
İzmir Emniyet Müdürlüğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce, gençlerimizi ve geleceğimizi hedef alan uyuşturucu madde satıcısı şahıs ve suç organizasyonları tespit edilerek uyuşturucu madde arzının önlenmesine yönelik çalışmalarımız kararlılıkla artarak devam etmektedir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.