Kaç Suriyeli oy kullanacak? Başbakan açıkladı

Kaç Suriyeli oy kullanacak? Başbakan açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de açıkladı

Başbakan Binali Yıldırım İzmir'de basın temsilcileriyle bir araya geldi. Kaya Termal Otel'de kahvaltılı toplantıda basın temsilcileriyle bir araya gelen Başbakan Yıldırım, "İzmir'e hizmetlerim devam edecek. İzmir bize çok şey verdi. Uzak görüşleri olduğu için belediye başkanı seçmediler ancak başbakan yaptılar" dedi.

Başbakan Yıldırım, seçim döneminde sürekli tartışılan kaç Suriyeli oy kullanacak sorularına ise, "Vatandaşlığa geçen Suriyeli sayısı sınırlı. 30 bin civarında oy kullanmaya hak kazanan var. Suriyeliler bizim misafirlerimiz; memleketlerine geri dönecekler. Şartlar iyileştikçe de gidiyorlar. Cerablus'a El Bab'a geri döndüler. Afrin'e gittiler. 250 bine yakın oraya dönen Suriyeli var. Suriye'de işler yoluna girdikçe onlar da memleketlerine dönecekler. Bu geçici bir durumdur. Savaş şartları var. Biz de komşularımıza bize düşen görev neyse onu yaptık. Onları ölüme terk edemezdik. Ancak bu onlara şu hakkı vermiyor: 'Biz istediğimiz gibi hareket ederiz. Türkiye Cumhuriyeti'nin kanunları bizi bağlamaz, kural tanımayız, toplumsal düzene her türlü zararı veririz...' Biz buna müsaade etmeyiz. Türkiye bir hukuk devletidir. Türkiye'nin hukukuna uygun hareket etmek mecburiyetleri var. Tutar geldikleri yere götürürüz" şeklinde cevap verdi.

Başbakan'dan ABD'ye F-35 tepkisi

ABD Senatosu'nun F-35 kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme. Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi.

Münbiç açıklaması

Başbakan Yıldırım, “Münbiç konusunda 90 günlük bir yol haritası yaptık. Münbiç’te bizim askerlerimiz ve Amerikalılar devriye görevi yapıyor. YPG - PYD unsurlarının oradan tamamen çıkarılması ve oranın, asli unsurlarına teslimi olacak." şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.