Kamışlı'da Suriye ve Kürtler Arasında Ateşkes Kararı

Kamışlı'da Suriye ve Kürtler Arasında Ateşkes Kararı

Kamışlı'da 3 gün süren rejim ve Kürtler arasındaki çatışmanın ardından taraflar bir araya gelerek aralarındaki sorunların çözümüne kadar ateşkes ilan edilmesine karar verdi.

Geçtiğimiz günlerde Suriye'nin Kamışlı şehrinde Suriye ordusu ile rejim destekçisi gruplar ve Kürtler arasında çatışma patlak vermişti. Dün itibariyle taraflar masaya oturarak ateşkes kararı verdiler. Taraflar ateşkes kararının ardından anlaşamadıkları diğer konular üzerinde uzlaşmaya çalışıyorlar.

 

Suriye yönetimi ve Kürt temsilcilerin Kamışlı'da rejim kontrolündeki havaalanında bir araya gelerek aralarında sıkıntıya neden olan sorunların çözümü için masaya oturdular. Aralarındaki sorunların tamamen ortadan kalkacağı zamana kadar ateşkes kararı alan taraflar, bugün gün içerisinde yine bir araya gelecek. İsmi belirsiz bir kaynaktan aktarılan bilgilere göre taraflar ellerindeki esirleri değiş tokuş edecekler, aynı zamanda Kürtler ele geçirdikleri bazı mahalleleri rejime iade edecek.

Print

 

Fransa merkezli AFP'nin verdiği bilgilere göre şehirde şu an her iki tarafın çok az sayıda askeri sokaklarda görünüyor. Geçtiğimi haftalarda Kürt tarafı tarafından ilan edilen Rojova Asayiş Genel Yönetimi, şehirde karar verilen ateşkese dair bir bildiri yayınladı.

 

İki tarafın çatışmasında 58 kişi öldü

Rejim, bölgedeki aşiretlerin ve kanaat önderlerinin araya girmesi üzerine ateşkes ilan ettiklerini belirtirken, ateşkesin, taraflar arasındaki sorunların çözümü amacıyla kullanılacağı belirtildi. Öte yandan ateşkesi ihlal eden bir hareketlilik olması veya kışkırtma gerçekleştirilmesi durumunda sert yanıt vereceklerinin altını çizdi.

Kürtler, üç gün süren çatışmalarda kendi askerleri arasında 10 kişinin, Suriye rejimine bağlı güçlerden ise 31 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtirken 17 de sivilin de arada kalarak öldüğünü belirtti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.