“Kışın, vücut direncinizin düşmemesi için spor yapın”

“Kışın, vücut direncinizin düşmemesi için spor yapın”

Kışın sağlıklı spor nasıl yapılır?

Özge Sarı-Serdar Kütük-Eren Özbek / İZMİR(Ege Ajans)- Yaz aylarında; deniz kenarında kısa süreli koşular ve akşam saatlerinde yürüyüşler soğuk kış günlerinde mümkün olmuyor. Bunun yerini evde ve spor salonunda yapılan egzersizler alıyor. 

Ege Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Sağlıklı Yaşam Spor Salonu Antrenörü Ümit Akkamış,  kışın havaların soğumasıyla birlikte düşen vücut direncinin artırılması için, salon sporlarının daha elverişli olduğunu belirtti.

Kışın açık havada yapılan sporların hasta olma  riski taşıdığını, kapalı salonların daha korunaklı olduğunu dile getiren Akkamış, kapalı salonların uygun havalandırma koşullarının olması gerektiğini,  bu durumun hastalık bulaşma riskini minimum düzeye  indirdiğini söyledi.

BESLENME EN ÖNEMLİ FAKTÖR

Kış aylarında vücudun azalan metabolizmasının ve buna bağlı olarak kilo artışının kaçınılmaz olduğunu ve bunun önüne geçmek için mutlaka egzersizler yapılması gerektiğini vurgulayan Akkamış, koşular ve ağırlık egzersizleriyle hem yağ yakımının hem de vücut kas oranının koruma altına alındığını belirtti.

Salonlarda koşu bandı üzerinde fazla koşuların diz ve eklemlere zarar verebileceğini ifade eden Akkamış,  bu yüzden de açık havada yapılan dağ koşularının hem vücut direnci hem de sağlığı açısından çok önemli olduğunu belirtti.

Salon sporları dışında kapalı havuzlarda yapılacak olan yüzmenin de vücut kondisyonun artmasında en önemli egzersiz şekillerinden biri olduğunu vurgulayan Akkamış, sporun yanında günlük alınması gereken vitamin ve minerallerinde vücudun korunması ve sporla birlikte kaybedilen enerjinin geri kazanılması açısından önemli olduğunu belirterek, C vitamini ve çinkonun alınması vücudun hastalıklara karşı korunmasında en önemli etken olduğunu belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.