Kocaoğlu,  Soylu'nun iddialarını Menderes'te yanıtladı

Kocaoğlu, Soylu'nun iddialarını Menderes'te yanıtladı

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menderes ilçesinde vatandaşlarla buluştu.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Ali Asuman Güven, Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İl yöneticileri ve Menderes İlçe Teşkilatı'nın da katıldığı buluşmada konuşan Başkan Kocaoğlu, Özdere Çukuraltı Sahil Yolu Projesi'nin açılan bir davayla durdurulmasından CHP'yi sorumlu tutan Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'ya yanıt verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, "İlçe Belediye Başkanı, projeyi durduran davayı açan derneği 'CHP'nin taşeronu' olarak tanımlıyor. Oysa bu dernek, bize de sayısız dava açıyor. Bu derneğin kuruluş amacı Büyükşehir Belediyesi'ne karşıdır.  Bir ilçemizde haksız bir imar talebi karşılanmadığı için  böyle bir yola başvurmuş ve bizimle uğraşmaktadır.  Ne CHP ilçe başkanımızın ne de buradaki arkadaşlarımızın o derneğe müdahale etmesi mümkün değil. Ayrıca Başkanlar, 'meydan, sahil düzenlemesi' yapacağız diye bize gelir, destek ister. Biz de hiçbir belediyenin; ne CHP, ne de başka partili belediyenin işine, projesine karışmayız. Proje kente yarar sağlayacaksa, bölgenin  gelişmesine katkıda bulunacaksa ve imkanımız da varsa destek oluruz. Özdere kıyı projesi ile ilgili  mahkeme kararıyla ne Büyükşehir'in, ne CHP'nin, ne de Menderes CHP teşkilatının hiçbir ilgisi yoktur.  O dernekle CHP'nin ve Büyükşehir Belediyesi'nin arasında ciddi bir dünya görüşü farklılığı var. Hayata,  kente, insana,  paraya bakış açılarımız çok farklı" diye konuştu.
 
Terör örgütü tepkisi
Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu'nun CHP'li belediyeleri terör örgütü PKK ile ilişkilendirmesine de tepki koyan Başkan Kocaoğlu şöyle devam etti:
"CHP'li bir belediye başkanı olarak partime hizmet etmekten her zaman şeref duyuyorum. Her zaman partimin emrindeyim ama belediye başkanlığı farklı bir şey.  Siyaseti,  belediye başkanlığının ne olduğunu bilmeyenler farklı bir noktaya çekiyor.  Belediye başkanı dürüst,  adil,  vatanını,  milletini,  kentlisini sevecek.  Belediye başkanı üretecek,  çalışacak ve namuslu olacak.  Ayrım yapmayacak.  'Şu mahalleden bana oy az çıktı.  Ben oraya az hizmet götüreyim'.... Bunlar fi tarihinden kalma siyaset anlayışıdır.  Bu ülkenin birlik ve beraberliğe ihtiyacı olduğunu söylüyor, her konuşmamda bunu belirtiyorum.  Belediye başkanımızın televizyona çıkıp 'CHP'li belediye başkanları HDP'li, PKK'lı belediye başkanlarına sahip çıkıyor' demesi gerçekten beni üzdü.  Bugün 14 şehidimiz daha var. Bu süreçte kalkıp bu tür lafları etmek, toplumu germeye çalışmak ne işe yarar? Bunu herkesin düşünmesi gerekir. 4 - 5 yıldır her kürsüye çıktığımda, hep ülkenin birliğinden, beraberliğinden bahsediyorum. Biz CHP olarak siyaseti germeden, ki toplum zaten yukardan aşağıya geriliyor, toplumu germeden, tansiyonu düşürerek, doğru bildiklerimizi d oğru yol ve yöntemlerle söyleyerek yapmak durumundayız."
Başkan Kocaoğlu, daha sonra belediye başkanları, CHP il ve ilçe yöneticileri ile birlikte esnaf ziyaretleri yaparak, vatandaşlarla sohbet etti. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.