Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör

Macaristan TİKA'ya Yeni Koordinatör

Macaristan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı TİKA'ya  Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak atandı.

2014 Mayıs ayından bu yana başarılı çalışmalara imza atan TİKA Macaristan Koordinatörlüğüne yeni atanan Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak'a Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) yönetimi  hoşgeldin, hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Macaristan'da Hasbi ve Başarılı Çalışmalar Yapan TİKA'yı Büyük Bir Mutlulukla Takip Ediyoruz

Ziyarette Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı ve DEİK Türk Macar İş Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Osman Şahbaz,'' Yeni atanmış olduğunuz Macaristan TİKA Koordinarörlüğü göreviniz hayırlı olsun, tebrik ediyoruz.

Çok özel, bereket ve yardımlaşma ayı olan mübarek Ramazan'da sizi Budapeşte'de yeni görev ofisinizde ziyaret ediyoruz. Ramazan-ı Şerif ayınızı da tebrik ederiz.2014 Yılıdan bu yana dost ülke Macaristan ve Türkiye arasında var olan kadim kültürel ilişkilerimizin  güçlenmesi adına TİKA olarak yaptığınız çalışmaları büyük bir memnuniyetle gözlemliyor ve teşekkür ediyoruz.Şimdiye kadar başarılı çalışmalara imza atan Havva Pınar Özcan Küçükçavuş'dan sonra sizler varolan çıtayı çok yukarılara çıkaracağınıza inanıyoruz. Macaristan'da hasbi ve başarılı çalışmalar yapan TİKA'yı büyük bir mutlulukla takip ediyoruz'' dedi.

Macaristan'da Mevcut Olan Güzel Çalışmalara Bir Tuğlada Biz Koyarsak Kendimizi Bahtiyar Hissederiz

Macaristan TİKA Program Koordinatör'ne yeni atanan Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak ise, '' Türk Macar İşadamları Derneği yönetimini TİKA Koordinatörlük merkezimizde ağırlamaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Benden önceki başarılı çalışmaları daha yukarılara taşımak için buradayım. Macaristan'da mevcut olan güzel çalışmalara bir tuğlada biz koyarsak kendimizi bahtiyar hissederiz. Bu anlamda sorumluluğumuzda bulunan halen devam etmekte olan çalışmaları fedakarca gayretle sürdüreceğiz. Sizlerin ve Türk Macar İşadamları Derneğimizin tecrübelerinden faydalanmak isteriz'' dedi.Prof.Dr. Süleyman Kızıltoprak Mimar Sinan Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi iken daha sonra Libya, Tunus ve en son TİKA Özbekistan'da üç yıl görevden sonra şimdi de Macaristan'da hizmet için bulunuyor.Ziyarette TÜMİŞAD Başkanı Osman Şahbaz''Macar Generalleri Osmanlı Hizmetinde Richard Guyon ve György Kmety Hurşit Paşa ve İsmail Paşa''  kitabını Prof.Dr. Süleyman Kızıltopran'a hediye etti. 150 yıl Osmalı hakimiyeti altında olan coğrafya ile ilgili beyin fırtınası estirilip hasbihal edildikten sonra hep birlikte hatıra fotoğrafı çekilerek TÜMİŞAD heyeti TİKA ofisinden ayrıldı.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.