Mali’den İzmir’e ortaklık daveti

Mali’den İzmir’e ortaklık daveti

Malililer İzmir’e hayran kaldı

İzmir Enternasyonal Fuarı için İzmir’e gelen Mali Sanayi Bakanı Mohamed Ali Ag İbrahim ve beraberindeki heyet, farklı sektörleri yakından inceleme imkanı buldukları İzmir’e hayran kaldılar. Bakan İbrahim, İzmirli iş adımlarını Mali’ye davet ederek işbirliği çağrısında bulundu.

İzmir fuarı için İzmir’e gelen Mali Sanayi Bakanı Mohamed Ali Ag İbrahim ve yanındaki resmi heyet; DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın ve İş Adamı Bekir Girgin tarafından ağırlanarak, İzmir’de yer alan sanayi devlerinin tesislerinde incelemelerde bulundu.

“Potansiyelimiz yüksek” vurgusu

İlk olarak Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan Pınar Et Entegre Tesisleri’ni ziyaret eden Bakan ve beraberindeki heyet, burada Türkiye’deki hayvancılık sektörü hakkında detaylı bilgi edindi. Türkiye’nin sektör devleri arasında bulunan Pınar’ın tesislerini çok beğendiklerini dile getiren Mali Sanayi Bakanı İbrahim, “Burada hayvancılık konusunda gerçekten çok ileri seviye bir tesisle karşılaştık. Şüphesiz ki burada gördüğümüz model, ülkemizdeki yatırımlarda bizlere de ilham verecektir. Mali, hayvancılık konusunda çok ciddi bir potansiyele sahip. Türkiye ile bu konuda işbirlikleri yapmak, Pınar gibi değerli firmaları ülkemizde de görmek isteriz. Bizler Türkiye’den yardım istemiyoruz. Buradaki yatırımcıları Mali’yi keşfetmeye ve bizimle işbirliği yapmaya davet ediyoruz” dedi.

Ar-Ge çalışmalarını yerinde incelediler

Pınar Et’in ardından Torbalı’da yer alan dünyanın en saygın itfaiye araçları üreticilerinden Volkan İtfaiye’nin tesislerini gezen heyet, burada tesiste yürütülen Ar-Ge çalışmalarını da yerinde inceledi. İzmir ziyaretinin ikinci gününde, Atatürk Organize Sanayi Bölgesi’nin(AOSB) tanıtım toplantısına katılarak organize sanayi bölgelerinin yapısı hakkında bilgiler edinen heyet, daha sonra GİMAS firmasını gezerek Türkiye’de çimento fabrikalarının ve barajların nasıl yapıldığını gördüler. Heyet ayrıca, Katmerciler firmasında İsmail Katmerci tarafından ağırlanarak savunma sanayi ve emniyet güçlerinin kullanmış oldukları araçların yapıldığı fabrikayı gezdi.

“Mali ciddi bir ortak olacak”

Temasların ardından DEİK’in organize ettiği öğle yemeği toplantısında inşaattan zirai aletlere kadar farklı sektörlerin temsilcileri ile bir araya gelen Bakan İbrahim ve beraberindeki Mali heyeti, burada da Türk iş dünyasının temsilcileriyle sıkı ilişkiler geliştirme fırsatı buldu. Heyetin 2 günlük ziyareti hakkında değerlendirmelerde bulunan DEİK Afrika İş Konseyleri Koordinatör Başkanı Tamer Taşkın, “Sayın bakanımıza ve beraberindeki heyete teşrifleri için çok teşekkür ediyoruz. Burada 2 gün boyunca iş dünyasının çeşitli temsilcileriyle yakın temasta bulunduk. Tüm görüşmelerimize Türkiye Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı temsilcisi Ahmet İnanç Uysal da eşlik etti. Yapılan görüşmelerin hem Malili dostlarımız, hem de Türk iş dünyası temsilcileri açısından çok faydalı geçtiği kanaatindeyiz. Mali heyeti Türk sanayisine hayran kalarak ilerde Türkiye’deki teknolojilerden ve bu firmalardan faydalanmak istediklerini bize iletip, İzmir’den mutlu bir şekilde ayrıldı. Türkiye’yle her zaman iyi ilişkileri olan Mali, ilerleyen yıllarda ekonomik alanda ciddi bir ortak olacaktır. Biz de bu konuda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.