Nasıl Portekiz’de Gayrimenkul Alınır?

Nasıl Portekiz’de Gayrimenkul Alınır?

Ev sahibi olmak, Portekiz’de çok yaygın bir uygulamadır. Bunun temel nedeni, emlak piyasasının uygun fiyatlı mülkler sunmasıdır.

Ev sahibi olmak, Portekiz’de çok yaygın bir uygulamadır. Bunun temel nedeni, emlak piyasasının uygun fiyatlı mülkler sunmasıdır. Yerel halkın yanı sıra, yabancılar da Portekiz gayrimenkullerine ilgi duymaktadır. Portekiz'de yaşam uygun fiyatlı ve güvenli olduğu için birçok yatırımcı Portekiz'de ev almayı tercih ediyorlar. Buna ek olarak, ülkenin vatandaşı misafirperver ve dost canlısıdır.

Portekiz Golden Visa programı emlak sektörünü olumlu yönde etkilemiştir. Yurtdışından başvuranlar Golden Visa programı aracılığıyla Portekiz'de ikamet edebiliyor. Bu başvuru sahiplerinin çoğu oturma izninin olması için Portekiz'de ev almayı tercih etmiştir.

Portekiz'de ev alma süreci hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız, aşağıdaki kılavuzumuza göz atın.

Yabancılar Portekiz'de Nasıl Gayrimenkul Satın Alabilir?

Portekiz, yabancı yatırımcıların Portekiz'de gayrimenkul satın alabilmeleri için emlak sektörünü teşvik etmektedir. Bu nedenle, Portekiz'de mülk satın alırken yabancılar için çok fazla kısıtlama yoktur.

Portekiz Golden Visa, Portekiz'de gayrimenkul satın alırken en kolay ve en karlı seçeneklerden biridir. AB/AEA vatandaşı olmayan biri olarak, belirli koşullar altında Portekiz'de minimum 280.000 € değerinde mülk satın alabilirsiniz. Mülkün durumuna bağlı olarak, gerekli minimum değer artar. Yatırımınız ve Golden Visa başvurunuz karşılığında bir oturma izni alacaksınız.

Golden Visa, diğer birçok avantajı nedeniyle gurbetçiler arasında çok popüler bir programdır. Aileniz de sizin gibi oturma izni alabilir. Ayrıca, Portekiz'de çalışabilir ve okuyabilirsiniz.

Portekiz'de ev alma sürecinin ayrıntılı bir açıklamasını aşağıdaki bölümlerde bulabilirsiniz.

Portekiz'de Ev Almanın Avantajlarından Nasıl Yararlanılır?

Portekiz, yıl boyunca tadını çıkarabileceğiniz harika kıyılara ve manzaralara sahiptir. Portekiz'de ev almak ve burada yaşamak bu fırsatı sağlayacaktır. Ayrıca, kırsal bir bölgede veya büyük bir şehirde mülk satın almakta özgürsünüz.

Şimdi faydalarına geçelim.

Potansiyel Vergi İndirimlerinden Yararlanabilirsiniz

Portekiz'de vergi mukimi olursanız, Sürekli Olmayan Mukim (NHR) programından yararlanabilirsiniz. Bu şekilde, 10 yıl boyunca yabancı gelirinizin neredeyse tamamı için vergi ödemek zorunda kalmayacaksınız. Portekiz'de miras kalan mülkler için servet veya hediye vergisi de yoktur.

Vergi mükellefi olmasanız bile vergi indirimlerinden yararlanabilirsiniz. Portekiz'in onlarca ülkeyle vergi anlaşması bulunmaktadır. Kendi ülkeniz de Portekiz ile böyle bir anlaşma imzalamış olabilir. Bu durumda, aynı gelir için çifte vergi ödemeniz gerekmeyecektir.

Portekiz'de Hayat Uygun Fiyatlı

Avrupa'daki diğer birçok ülkeyle karşılaştırdığınızda Portekiz'de yaşam maliyeti oldukça uygundur. Benzer şekilde, Portekiz'de ev almak da büyük bir mesele değildir. Portekiz'de satın alabileceğiniz uygun fiyatlı ve kaliteli mülkler vardır.

Ilıman İklim, Muhteşem Doğa

Parasal sorunları geride bırakarak, hayatınızı zorlaştırmayan mükemmel bir iklimin tadını çıkarabilirsiniz. Ayrıca Portekiz köklü bir geçmişe sahiptir ve bu da görülecek çeşitli tarihi güzellikler ve binalar ortaya çıkarır. Ülke genelinde denizin ve plajların da tadını çıkaracaksınız.

Portekiz'de Ev Satın Alma Süreci

Mülk satın almanın ilk adımı mülkün türünü seçmektir. Ailenizle birlikte taşınmayı düşünüyorsanız daha büyük evlere ihtiyacınız olacaktır. Bu adımda bir profesyonelden görüş almak her zaman iyi bir fikirdir.

Ardından, dokümantasyon sürecine başlayabilirsiniz. İlk iş Portekiz vergi numarası olan NIF numarasını almaktır. Daha sonra satın alma fiyatını belirleyebilir ve peşinatı tamamlayabilirsiniz.

Bu adımları tamamladıktan sonra, CPCV adı verilen satış öncesi satın alma sözleşmesini imzalayacaksınız. Son adım olarak, mülk tapusunu imzalayacak ve notere onaylatacaksınız.

Portekiz'de Gayrimenkul Satın Alırken Gerekli Harç ve Vergiler Nelerdir?

  • Gerekli vergilerden biri de IMT vergisidir. IMT oranı mülkünüzün değerine bağlı olarak belirlenir

  • Damga vergisi (Imposto do Selo) Portekiz'de mülk satın alırken ödenmesi gereken bir diğer vergidir. Genellikle mülkünüzün değerinin yüzde 0,8'ine mal olur

  • Noter ücretleri ve tapu sicil harçları diğer masraflardır. Bunlar genellikle mülk değerinin yüzde 0,2'si ile yüzde 1,2'si arasında bir maliyete sahiptir.


Böylece, Portekiz'de mülk satın aldığınızda birçok fırsata erişebilirsiniz. Yolculuğunuza bugün başlayın!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.