Referandumda nerede oy kullanacaksınız? Haberimizden öğrenebilirsiniz

Referandumda nerede oy kullanacaksınız? Haberimizden öğrenebilirsiniz

Referanduma günler kala seçmenlerin kafasında “Referandumda nerede oy kullanacağım?” sorusu belirmeye başladı.

Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Sadi Güven’in yaptığı açıklama ile referandum tarihinin 16 Nisan olduğu belirlenmişti. Güven’in açıklamasında yer alan verilere göre 55 milyon 336 bin kayıtlı seçmen bulunmaktadır. Kurulacak sandıklarda tüm kayıtlı seçmenlerin oy kullanacağı açıklandı. Yurt içi ve yurt dışındaki seçmenler için farklı sandıklar kurulması planlanmaktadır.

REFERANDUMDA NEREDE OY KULLANACAĞINIZI ÖĞRENMEK İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKİ ADRES ÇUBUĞUNUZA YAPIŞTIRIN

https://sorgulama.net/secmen-sorgulama/

 

Referandumda nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için iki farklı yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemlerden dilediğinizi seçerek kolaylıkla referandumda nerede oy kullanacağım sorusuna yanıt bulabilirsiniz. Bu yöntemler; YSK Yurt İçi Seçmen Sorgulama Ekranı ve E-Devlet Sandık Sorgulama Ekranıdır. İki yöntemle de sorgulama yapabilmeniz için sorgulama işlemlerini detaylı bir şekilde açıklayacağız.
 
YSK Yurt İçi Seçmen Sorgulama Ekranı
 
Referandumda nerede oy kullanacağınızı öğrenmek için T.C. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) resmi internet sitesini de tercih edebilirsiniz. İlk olarak seçmen.ysk.gov.tr adresine giriş yapınız. Giriş yaptıktan sonra hemen ekranın sol tarafında bulunan “Nerede Oy Kullanacağım” bağlantısına tıklayınız. Bağlantıya tıkladıktan sonra bir takım kişisel bilgileriniz ile boşlukları doldurmanız gerekecektir. “Nüfusa Kayıtlı Olduğu İl, T.C. Kimlik Numarası, Nüfusa Kayıtlı Olduğu Sıra No” bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra resimde bulunan doğrulama kodunu da giriniz. Son olarak “Sorgula” butonuna tıkladıktan sonra referandumda nerede oy kullanacağınızı öğrenebilirsiniz.
 
E-Devlet Sandık Sorgulama Ekranı
 
Öncelikle e-Devlet resmi internet sayfasına giriş yapınız. Ana sayfada bulunan menüde karşınıza ilk olarak Seçmen Kaydı Sorgulaması çıkacaktır, bağlantıya tıklayınız. Bağlantıya tıklamadan önce dikkat etmeniz gereken bir nokta vardır. Yurt içi ve Yurt dışı seçenekleri bulunmaktadır. Hangi seçeneğe uygunsanız ona göre bağlantıya tıklayıp işleme devam ediniz. Açılan sayfadan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” butonuna tıklayınız. Karşınıza e-Devlet giriş ekranı gelecektir. E-Devlet şifreniz ve T.C. kimlik numaranızı gerekli boşluklara doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra “Sisteme Giriş” butonuna tıklayınız.
 
E-Devlet şifreniz ile sisteme giriş yaptıktan sonra karşınıza direk olarak seçmen kaydı sorgulama ekranı gelecektir. Burada “Yurt İçi Seçmen Bilgileriniz” detaylı bir şekilde yazılmıştır. Sizin ve aile bireylerinizin oy vereceği yer, sandık ve sıra numarasını bu sayfada bulabilirsiniz. Yurt dışı seçmenler için de sorgulama adımları aynı şekildedir.
 
Eğer e-Devlet şifreniz yoksa en yakın PTT şube veya müdürlüğünü ziyaret etmeniz gerekmektedir. E-Devlet şifresi için PTT’ye bizzat kendinizin üzerinde T.C. kimlik numarası bulunan kimliğinizle gitmeniz gerekir. Kimliğiniz ile birlikte bizzat PTT şube veya müdürlüğüne gidip, hemen e-Devlet şifresi başvurusunda bulunabilirsiniz. Başvuru yaptıktan kısa bir süre içerisinde 2TL ücretlendirme ile e-Devlet şifrenizi alabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.